Incendiu în Grecia: Medici și asistenți români, în ajutorul sinistraților

Incendiu
Incendiu

Incendiu în Grecia: Medici și asistenți români, în ajutorul sinistraților. O echipă formată din medici de la Urgența și din alte specializări, dar și din asitenți medicali, de la Spitalul clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iași va pleca în Grecia pentru oferi ajutor sinistraților, a anunțat conf.dr. Tudor Ciuhodaru. 

Incendiu în Grecia: Medici și asistenți români, în ajutorul sinistraților. Concret, echipa ar urma să fie formată din 2-4 medici de medicină de urgență, doi chirurgi, doi neurologi și încă doi neurochirurgi, doi specialiști ATI, trei specialiști în chirurgie plastică și reparatorie și 4-7 asistenți medicali.

„Suntem alături de Grecia și de greci. Nu doar cu vorbele, ci și cu faptele. O astfel de tragedie necesită măsuri de urgență. O echipă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu" își oferă sprijinul pentru cei afectați și disponibilitatea de a-i trata pe cei care au nevoie acum de asistență de urgență", a anunțat cof.dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar specialist în urgențe.

Pleacă voluntari

„De peste 20 de ani sunt medic de urgenţă la Spitalul de Urgenţă din Iaşi. Ştiu că sprijinul fiecăruia dintre noi este important în astfel de situații și că îţi trebuie multă determinare şi mult curaj pentru a construi o echipă", a arătat acesta.

Echipa este voluntară și va pleca rapid spre Grecia, țară care a cerut deja ajutor Uniunii Europene și nu numai, declanșând starea de alertă.

„Consider că a fi medic nu înseamnă doar a trata pacienţi, ci şi a te implica oriunde și oricând este nevoie. Şi mai știu că o furnicuţă nu poate face nimic, două furnicuţe pot face un muşuroi, iar o mie de furnicuţe pot face o revoluţie. Pentru această tragedie trebuie mai multe... acum suntem și noi una dintre ele", conchide medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel