Incendiu în Bronx. Cel mai mare număr de morţi din ultimii ani

foto: captura video youtube
foto: captura video youtube

Cel puțin 12 persoane au fost ucise într-un incendiu la un bloc de apartamente din New York, iar alte patru au fost rănite şi sunt în stare critică.

Anchetatorii consideră că focul din Bronx, de vineri dimineata, care a ucis 12 persoane, inclusiv patru copii, a fost cauzat de un copil care se juca la o sobă. Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a declarat că "acesta este incendiul cu cel mai mare număr de morţi din ultimii cel puțin 25 de ani", relatează BBC.

Un băiat nesupravegheat de trei ani a pornit accidental incendiul, a declarat comisarul Daniel Nigro, pentru sursa citată. Când mama copilului a fugit, a lăsat ușa deschisă, permițând focului să se extindă pe hol, a adăugat el.

Casa scărilor "a acționat ca un coș de fum", ulterior, ceea ce a permis focului să se răspândească rapid la apartamentele de deasupra.

Poliția a spus că printre morți erau trei fete, în vârstă de unu, doi și șapte ani, și un băiat care încă nu fusese identificat. Funcționarii nu au anunţat, încă, numele nici uneia dintre victime.

Cel puțin 20 de persoane au fost salvate din flăcări și alte 12 au fost evacuate din clădire, înainte ca focul să le cuprindă locuinţele.

Mai mult de 170 de pompieri au participat la operaţiunile de stingere a incendiului, în condiții meteo extrem de severe, temparatura fiind yub zero grade.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel