Incendiu, fermă de porci. ISU: Aceasta este cauza incidentului

pesta porcina
pesta porcina

Cauza probabilă a incendiului puternic care a izbucnit, luni dimineaţă, la o fermă din localitatea Tichileşti, afectată de virusul pestei porcine africane, eveniment în urma căruia 1.700 de porci au murit prin ardere sau asfixiere, a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică.

'Cauza probabilă a incendiului izbucnit la o ferma de porci din Tichileşti este un scurtcircuit la instalaţia electrică, un cablu electric fiind defect', a declarat reprezentantul ISU, col. Ştefan Stoian. Un paznic al societăţii a anunţat, la 112, că la acoperişul fermei a izbucnit un incendiu, iar la faţa locului s-au deplasat echipele de intervenţii ale ISU Brăila cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, focul fiind lichidat într-o oră şi jumătate.

În hala în care s-a manifestat incendiul se aflau aproximativ 2.300 de porci, din care 600 au fost salvaţi, iar 1.700 au murit prin ardere sau asfixiere. De asemenea, au ars aproximativ 400 metri pătraţi de acoperiş. Ferma în care s-a produs incendiul aparţine societăţii Romsoci, care, înainte de confirmarea virusului pestei porcine africane, avea 35.000 de porci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel