Incendiu de pădure. Intervenție de urgență: zeci de pompieri, jandarmi și voluntari

Incendiu de pădure
Incendiu de pădure

Un incendiu de pădure și de vegetație uscată a izbucnit în această seară în satul Păltineni, orașul Nehoiu. Zeci de pompieri intervin de urgență. 

Pentru stingerea incendiului intervin nu mai puțin de 30 de pompieri, 15 jandarmi și peste 20 de voluntari. Conform reprezentanților ISU Buzău, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare de litieră pădure mixtă foioase şi conifere, precum şi la circa 10 hectare de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş.

"La faţa locului acţionează peste 30 de pompieri cu o autospecială de stingere şi trei autospeciale de transport efective, operaţiunea fiind coordonată de Grupa Operativă a ISU Buzău.

În sprijinul forţelor profesioniste au fost dislocaţi la faţa locului şi 15 jandarmi din cadrul IJJ Buzău, precum şi peste 20 de voluntari din cadrul SVSU Nehoiu, intervenţia este una dificilă, flăcările propagându-se cu repeziciune din cauza vântului puternic.În funcţie de dinamica intervenţiei se vor suplimenta efectivele cu personalul care asigură permanenţa", a precizat sursa citată. 

 

Vezi și: 

Demisii după ședința CSM. Doi procurori, gest de revoltă

Ultramaratonul de la Polul Nord. Cursă câştigată de un român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel