Incendiu Confort City. Cauza este un scurtcircuit la un frigider

incendiu-confort-city
incendiu-confort-city

Comisia de anchetă a stabilit că incendiul din complexul rezidenţial Confort City s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda blocului, din cauza unui scurtcircuit electric declanşat, cel mai probabil, de defecţiuni apărute pe timpul exploatării unui frigider.

"Pe baza probelor analizate, sursa de aprindere de natură electrică (scurtcircuit electric) este cea mai probabilă cauză de incendiu", se arată într-un comunicat de presă de joi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pe parcursul cercetării, comisia din cadrul structurilor subordonate IGSU a avut în vedere amprenta incendiului din 2 octombrie, din complextul rezidenţial Confort City, propagarea arderii, modul de evoluţie al incendiului în timp şi spaţiu, direcţiile şi căile prin care s-a propagat succesiv până a cuprins întreaga suprafaţă afectată, precum şi declaraţiile şi imaginile filmate de către martori, imagini surprinse înaintea şi pe timpul sosirii echipajelor de pompieri.

Pe baza acestor elemente, comisia a stabilit că incendiul s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansardă, sursa probabilă de aprindere fiind un scurtcircuit electric sau efect termic al curentului electric, declanşat, cel mai probabil, de defecţiuni apărute pe timpul exploatării unui aparat electrocasnic, respectiv un frigider.

Condiţiile care au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului au fost prezenţa materialelor combustibile în structura mansardei şi a acoperişului, lipsa compartimentării cu elemente rezistente la foc în acest spaţiu, precum şi prezenţa vântului.

Rezultatele anchetei comisiei din cadrul IGSU de cercetare şi stabilire a cauzelor probabile de producere a incendiului au fost comunicate organelor de cercetare, în vederea continuării investigaţiilor, a precizat sursa citată.

Pe 2 octombrie, unul din blocurile din Confort City a fost mistuit de incendiu. Mai multe familii au rămas fără un acoperiș deasupra casei.

Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori a fost cea unui scurtcircuit, la unul din aparatele de aer condiţionat din imobil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel