Incendiu București Nord. Viorel Glăman (Garda de Mediu): Măsurătorile pe calitatea aerului încep după ce focul va fi stins definitiv

O echipă a Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) se află la locul producerii incendiului din Băneasa, dar măsurătorile privind calitatea aerului vor începe după ce focul va fi stins definitiv, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Viorel Glăman, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) Bucureşti. 

'Incendiul de pe strada Biharia s-a produs pe platforma fostei fabrici de piese turnate pentru avioane. Avem o echipă de permanenţă a Gărzii Naţionale de Mediu la faţa locului şi aşteptăm ca incendiul să fie stins de către pompierii de la ISU. Cum va avea loc stingerea definitivă a incendiului, echipa va intra, va inspecta hala respectivă şi va constata ce impact a avut asupra mediului. Acolo este o hală unde activa o firmă de construcţii metalice şi tot fumul e generat de polistirenul, cartoanele care erau acolo. Să sperăm că în activitatea lor nu foloseau şi substanţe chimice periculoase. Nu ştiu exact când s-ar putea stinge incendiul. Deocamdată, monitorizarea aerului o face echipa ISU cu aparatele pe care le are. Nu ştiu cât de toxic e fumul, dar cred că odată ridicat în atmosferă nu cred că mai are un impact asupra sănătăţii oamenilor', a spus Glăman.

Zece mii de metri pătraţi sunt afectaţi de incendiul izbucnit, vineri, la o hală de pe strada Biharia din sectorul 1 al Capitalei, în zonă intervenind în prezent 27 de maşini de stingere, patru autoscări de intervenţie la înălţime, patru maşini de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Conform sursei citate, nu sunt persoane surprinse de incendiu. Întrucât incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, a fost transmis mesaj RO-ALERT pentru protecţia populaţiei, precizează ISUBIF. 'Incendiu la o hală industrială din strada Biharia, sector 1, cu degajări masive de fum. Ocoliţi zona, eliberaţi căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forţelor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie', arată mesajul RO-ALERT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel