Incendiu Bamboo. Nicușor Dan indică vinovații

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, consideră că Poliţia Locală Sector 2 trebuia să dispună închiderea Clubului Bamboo până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicuşor Dan susţine că incendiul produs în Clubul Bamboo din Capitală relevă "importanţa unor proceduri administrative clare, inclusiv sancţiuni şi cine le dispune, precum şi importanţa mecanismului de abuz în serviciu, pe care majoritatea vrea să îl mutileze prin ordonanţele" de urgenţă recente. 

"Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare. Poliţia Locală Sector 2 trebuia să dispună închiderea activităţii până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare. Când Poliţia Locală nu funcţionează (cum e cazul, neexistând un proces sistematic de control), există două instituţii care o pot sancţiona: Prefectul şi Parchetul. Mecanismul este unul singur: abuzul în serviciu al şefului Poliţiei Locale. Prin modificarea propusă a Codului penal nu va mai exista abuz în serviciu dacă nu va exista prejudiciu de cel puţin 200.000 lei. Deci, dacă Poliţia Locală nu face niciun control timp de un an de zile, în ciuda atribuţiilor sale, nimeni nu răspunde nici administrativ, nici penal", a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare. 

El susţine că "Bamboo nu avea autorizaţie de construire pentru că nu avea proces verbal de recepţie a construcţiei", aceasta "încălcând prevederile autorizaţiei de construire". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel