Incendii pe insule. Atenționare de călătorie în Spania

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Spania. Mai multe incendii de vegetație au fost raportate. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei cu privire la incendiul în zona muntoasă din centrul insulei spaniole Gran Canaria, pe care autorităţile l-au încadrat ca o calamitate de nivelul 2, conform procedurilor de intervenţie în caz de urgenţă.

În contextul extinderii incendiului, autorităţile au procedat deja la evacuarea a peste 1000 de persoane, iar anumite segmente de infrastructură şi drumuri publice au fost închise, fiind activată unitatea militară de urgenţă şi s-a cerut sprijin logistic Comunităţii Autonome Andalucia. Sunt afectate municipiile Artenara, Tejeda şi Galdar.

Autorităţile au dislocat în zonă efective militare şi forţe de protecţie civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în zonele afectate, cu respectarea strictă a instrucţiunilor autorităţilor locale.

Unde puteți solicita asistență consulară 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În situaţii cu caracter deosebit, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă "112" şi pot solicita asistenţă la Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ES-Spain.html, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel