Incendii Pădurea Amazoniană. Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, merge în zonă

Sursa: captură video BBC
Sursa: captură video BBC

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar putea vizita Pădurea Amazoniană săptămâna aceasta pentru a vedea modul în care autoritățile intervin pentru stingerea incendiilor din această zonă, a afirmat Otavio Rego Barros, purtătorul de cuvânt al Administrației Bolsonaro, potrivt Reuters.

Otavio Rego Barros a mai adăugat că Ecuador și Chile au oferit Braziliei mai multe avioane destinate stingerii incendiilor de vegetație. Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiește aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30 - 50% din fauna și flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel