Incendii Grecia. Teoria conspirației despre dezastrul de proporții biblice. FOTO

Bogdan Cotigă / 25 iul 2018 / 20:41
Incendiu Grecia
Incendiu Grecia

Paradisurile turistice din toată lumea se confruntă mereu cu incendii și, nu de puține ori, acestea sunt provocate de mâini criminale, în spatele cărora se ascund interese economice.

Presa elenă spune că incendiul devastator din acest an, din apropierea capitalei Greciei, Atena, care a cauzat moartea a 80 de persoane a fost provocat de un proprietar de pădure care voia să scape de copacii deja parțial uscați și să construiască acolo un hotel. În acest mod, el ar scăpa de autorizările de defrișare de la autorități printr-un incident aparent neintenționat.

 (w670)

Incendiile în stațiunile grecești sunt foarte frecvente în perioada estivală și nu este primul an când acestea se produc în apropierea locurilor înțesate de turiști.

În insule precum Zakynthos sau Corfu, turiști români care au fost în concediu în perioade când s-au produs incendii spun că localnicii le-au povestit că în multe cazuri proprietarii de măslini provoacă incendii pentru a încasa primele de asigurare pentru plantațiile care nu mai au un grad rezonabil de productivitate. Din nefericire aceste incendii se extind necontrolat și se soldează cu pierderi materiale importante și de vieți omenești.   

(w670)