Incendii de vegetaţie scăpate de sub control au distrus locuinţe în estul Australiei

Mai multe incendii de vegetaţie scăpate de sub control în estul Australiei au distrus clădiri şi locuinţe, au informat autorităţile, care au emis avertizări pentru situaţii de urgenţă, potrivit DPA. Trei incendii de vegetaţie scăpate de sub control în nordul statului New South Wales (NSW) au fost declarate situaţii de urgenţă, a anunţat marţi Serviciul de Pompieri din zona rurală (RFS), adăugând că focarele se extind rapid. 

Incendiul 'foarte periculos' din regiunea Rappville a distrus deja locuinţe şi clădiri, a menţionat RFS, îndemnând locuitorii să se adăpostească şi să ia măsurile de siguranţă împotriva temperaturilor ridicate din preajma incendiilor. Pompierii se luptă cu temperaturile înalte şi umiditatea scăzută, precum şi cu vânturile puternice care creează mai multe focare de incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RFS, Greg Allan, probabil nu va exista o domolire a situaţiei până miercuri. Un alt incendiu de vegetaţie din apropiere, în localitatea Drake, care arde de mai multe săptămâni şi a cuprins până la ora actuală peste 66.000 de hectare se extinde cu rapiditate şi a scăpat de sub control în partea sud-estică, potrivit RFS.

 Locuitorii din regiunile Kildare Road şi Tenterfield au fost sfătuiţi să se adăpostească din cauza unui alt incendiu scăpat de sub control care se extinde. Echipele de intervenţie de pe teren sunt sprijinite de intervenţii pe calea aerului pentru a încetini propagarea flăcărilor şi a proteja casele, potrivit RFS.

În statul Queensland, un incendiu masiv în Lockyer Valley, situată în sud-est, la 80 kilometri vest de Brisbane, a distrus cel puţin o locuinţă potrivit postului local de televiziune ABC. 'Se estimează că focul va avea un impact care ar putea pune în pericol vieţile persoanelor din comunitate, a precizat Serviciul pentru situaţii de urgenţă din Queensland (QFES). Temperaturile în regiunea Lockyer Valley au atins marţi 41 de grade Celsius. De asemenea, rafalele de vânt alimentează un alt incendiu periculos de vegetaţie declanşat săptămâna trecută în municipalitatea Thornton de un fulger căzut în pădurea din Glen Rock, a mai precizat QFES, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel