Încărcător cu şase cartuşe, dispărut de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale a IPJ Mureş

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, luni, că în urmă cu câteva zile conducerea instituţiei a fost sesizată cu privire la lipsa unui încărcător cu şase cartuşe de la nivelul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS).

"La data de 24 septembrie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizată cu privire la faptul că la nivelul Serviciului pentru Acţiuni Speciale s-a constatat lipsa unui încărcător prevăzut cu 6 cartuşe. În consecinţă, la aceeaşi dată au fost dispuse măsuri de verificare, fiind constatată lipsa unui încărcător prevăzut cu 6 cartuşe de calibru 9×18 mm, aferente unui pistol aflat în dotarea unui luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş. În cauză a fost înregistrat un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în vederea identificării bunurilor sus menţionate şi a lămuririi situaţiei de fapt", a precizat IPJ Mureş, la solicitarea presei.

Surse din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale a IPJ Mureş susţin că dispariţia încărcătorului cu muniţie compatibilă cu pistoalele Glock şi Makarov a fost anunţată de un lucrător în data de 21 septembrie, însă abia în 24 septembrie informaţia a ajuns la cunoştinţa conducerii IPJ Mureş.

Lucrătorii SAS susţin că locul din care a dispărut încărcătorul cu muniţie nu era prevăzut cu camere de supraveghere, că în camera respectivă ar fi avut acces mai multe persoane şi că înainte, când era asigurată permanenţa de 24 de ore şi nu se lucra pe schimburi de 8 ore ca acum, camera de arme era supravegheată inclusiv noaptea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel