Încă 20.000 de tineri au şansa de a explora Europa prin iniţiativa DiscoverEU

Aproximativ 20.000 de tineri cu vârsta de 18 ani au fost selectaţi pentru a primi un permis de călătorie DiscoverEU, aceştia având posibilitatea de a călători între 1 august 2019 şi 31 ianuarie 2020 pe o perioadă de până la 30 de zile în ţările Uniunii Europene, se arată într-un comunicat publicat joi de Comisia Europeană.

Cea de-a treia rundă a iniţiativei DiscoverEU a atras cereri din partea a aproximativ 95.000 de tineri din toate statele membre ale UE. Înscrierile au avut loc pe parcursul a două săptămâni şi s-au încheiat în data de 16 mai 2019. Circa 20.000 de tineri au fost selectaţi pe baza criteriilor de atribuire şi ţinând seama de cota stabilită pentru fiecare stat membru al UE.

"Luna aceasta, DiscoverEU îşi sărbătoreşte prima aniversare. Pe parcursul unui an, circa 275.000 de tineri s-au înscris pentru a lua parte la această experienţă, 50.000 dintre ei primind un permis de călătorie. Mă bucur să văd că tot mai mulţi tineri doresc să descopere bogăţia istoriei şi culturii noastre, îşi fac prieteni în alte ţări, devin mai independenţi şi mai încrezători în forţele lor, îşi împărtăşesc experienţele şi emoţiile şi, nu în ultimul rând, se descoperă pe ei înşişi", a afirmat comisarul pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics.

Câştigătorii celei de-a treia runde vor fi contactaţi în curând, astfel încât să îşi poată rezerva călătoriile. Ei vor avea posibilitatea de a călători, singuri sau în grupuri de maximum cinci persoane, între 1 august 2019 şi 31 ianuarie 2020 pe o perioadă de până la 30 de zile. Majoritatea vor călători cu trenul, iar alte moduri de transport sunt posibile doar în cazuri excepţionale.

Pe lângă permisul de călătorie, participanţii vor primi sprijin tehnic şi informaţii cu privire la diverse aspecte, cum ar fi metodele sustenabile de călătorie şi rolul de ambasador al iniţiativei DiscoverEU. În această calitate, participanţii vor fi invitaţi să îşi împărtăşească experienţele, fie pe platformele de comunicare socială (Instagram, Facebook şi Twitter), fie printr-o prezentare susţinută în cadrul şcolii sau al comunităţii locale. De asemenea, vor putea să intre în contact unii cu alţii şi să îşi împărtăşească experienţa pe reţelele sociale.

În plus, toţi participanţii vor fi invitaţi să ia parte la primele întruniri DiscoverEU, care se vor desfăşura în mai multe locuri din Europa şi se vor concentra pe anumite teme, cum ar fi sustenabilitatea sau patrimoniul cultural. Prima întrunire, care va avea loc la Nijmegen (Olanda), în zilele de 12 şi 13 iulie, va avea ca temă sustenabilitatea.

Comisia intenţionează să lanseze următoarea rundă de înscrieri până la sfârşitul acestui an, alte 20.000 de permise de călătorie urmând să fie puse la dispoziţia tinerilor interesaţi.

Fiecărui stat membru al UE i s-a alocat un număr de permise de călătorie, pe baza ponderii populaţiei ţării sale în raport cu populaţia totală a Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel