Încă 16 locuri de joacă modernizate şi echipate complet, în Sectorul 6

Loc de joaca
Loc de joaca

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, continuă seria investiţiilor făcute în beneficiul copiilor.

 „Toate locurile de joacă, reabilitate în ultimii trei ani au fost dotate cu aparate de joacă şi de fitness dintre cele mai moderne și respectă principiul de bază: siguranţa copiilor noştri. Am investit mult în modernizarea spaţiilor destinate celor mici și am primit feedback pozitiv din partea părinţilor și bunicilor, care ne-au încurajat să continuăm în aceeaşi direcţie”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Practic, în cadrul lucrărilor de modernizare a locurilor de joacă se execută: aşternere pământ vegetal şi montare gazon rulou şi instalaţie de irigaţii, reparare/înlocuire elemente deteriorate la pergole, bănci şi jardiniere, precum şi a pavelelor şi bordurilor degradate. De asemenea, locurile de joacă sunt dotate în integralitate cu suprafeţe antitraumă, aparate de joacă tip căruţă, tip leagăn, echipamente de căţărat, ansambluri de tobogane, balansoare şi căsuţe de joacă. Menţionăm faptul că pardoseala elastică din cauciuc, turnată la toate locurile de joacă din sector, asigură o bună permeabilitate a apei, având şi rol antiderapant, astfel că cei mici se pot juca în voie, indiferent de sezon. În cadrul lucrărilor de modernizare a locurilor de joacă vor fi instalate şi cişmele cu apă potabilă şi vor fi înlocuite coşurile de gunoi.

În Parcul Sfântul Andrei, modernizat integral în această vară, la locul de joacă a fost instalat și un leagăn incluziv, care permite copiilor cu dizabilități motorii să îl acceseze din fotoliul cu rotile.

„Un aspect deosebit de important al locurilor de joacă modernizate în Sectorul 6 este acela că aparatele de joacă instalate se adresează tuturor categoriilor de vârstă, astfel încât să cuprindă o plajă cât mai mare de utilizatori. În plus, o parte din locurile de joacă vor fi dotate inclusiv cu aparate de fitness moderne pentru a încuraja sportul şi mişcarea în aer liber”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6.

LISTA LOCURILOR DE JOACĂ ÎN CURS DE MODERNIZARE, ÎN SECTORUL 6:


1. Drumul Timonierului nr.5, bl.104A

2. Str. Pădureni nr.1, bl.51

3. Calea Crângaşi nr.18

4. Bd. Constructorilor nr.29, bl.29

5. Str. Porumbacu nr.15, bl.87

6. Str. Drumul Taberei nr.15-17, bl. A1-A2

7. Bd. Timişoara nr.23, bl.Z2

8. Bd. Timişoara nr.29, bl.F

9. Bd. Timişoara nr.35 în faţa blocului

10. Bd. Timişoara nr.35 în spatele blocului

11. Al. Bucşeneşti nr.3, bl.E11

12. Str. Gârleni nr.5, bl.C72

13. Str. Sibiu nr.4, bl.OD2

14. Al. Poiana Vadului nr.1, bl.OD8

15. Str. Pravăţ nr.8, bl.P5

16. Calea Crângaşi nr.18

Conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, locurile de joacă pentru copii sunt închise pe timp de noapte, în intervalul orar 22:00-08:00. Pe raza Sectorului 6 sunt aproape 120 de locuri de joacă, lucrări de modernizare fiind finalizate, în ultimii trei ani, la mai mult de jumătate dintre acestea.

Totodată, echipele ADPDU Sector 6 au demarat noi lucrări de reamenajare a locurilor de odihnă din cartier, în acest prim lot fiind introduse cinci adrese.

LISTA LOCURILOR DE ODIHNĂ ÎN CURS DE MODERNIZARE, ÎN SECTORUL 6:


I. Str. Sibiu intersecţie cu Bd. Timişoara

  1. Bdul. Timişoara nr.35, bl.OD6 faţă bloc
  2. Bdul. Timişoara nr.35, bl.OD6 spate bloc
  3. Str. Drumul Sării nr.85
  4. Str. Drumul Sării nr.11-17, bl.A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel