În seara aceasta, la TV5 MONDE, două documentare despre revoluția stilului

Renoma, moda unei generații
Renoma, moda unei generații

Paris, anii '60. Maurice și Michel Renoma revoluționează codurile vestimentare și tradițiile familiale pentru a reinventa moda pentru tineri. Inspirându-se din tendințele britanice, mai cu seamă cele ale blazerului, ei creează linii originale și ușor de recunoscut, un adevărat triumf! Magazinul lor devine o adresă de neratat în capitală.

Maurice Renoma a creat haine pentru Picasso, Bob Dylan, Eric Clapton, John Lennon, Serge Gainsbourg, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent

Galeria Generation Renoma

În 1967, iconica actriță Brigitte Bardot avea să poarte jacheta Ussaro, creată de Renoma, la întâlnirea sa cu Generalul de Gaulle, la Palatul Elysée.

Génération Renoma / Generaţia Renoma este documentarul care vorbește despre cei doi designeri francezi și revoluția codurilor vestimentare inițiată de ei, care a influențat o întreagă generație. În seara aceasta, de la 19:40, la TV5MONDE. Realizator: Jacques Pessis (Franța, 2014)

Paco Rabanne

De la 20:30, Paco Rabanne, Mode Révolutionnaire. Ne aflăm la „capătul lumii, „penn ar bed în bretonă; iar prin față ni se perindă imagini de natură sălbatică şi originală. O întâlnire cu Paco Rabanne, creatorul de modă mitic şi mistic, în casa lui retrasă din Portsall. Artistul povesteşte despre cariera sa şi despre misterul legat de numele pe care îl poartă. 

Regia: Mutti Anthony, Marie-Martine Floriant (Franţa, 2014)

Creație Paco Rabanne

În ianuarie, TV5MONDE vă poartă direct în inima designului franțuzesc de lux. Descoperiți creații unice ale bijutierilor celebri și ale creatorilor de modă artizani, realizate manual, de-a lungul timpului.

Stiluri în crearea de bijuterii

Prin intermediul emisiunilor Génération Renoa; Paco Rabanne, Mode Révolutionnaire; Tendance XXI; și #Versionfrançaise trăiți momente din culisele istoriei stilului francez, de la începuturi până azi.

Crearea unei rochii haute couture

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel