În Scoţia, cel mai scurt zbor cu avionul din lume. Durează mai puţin de un minut - VIDEO

Cel mai scurt zbor comercial din lume durează doar 90 de secunde și are loc în Scoția, între insulele Westray și Papa Westray. 

Distanța dintre cele două insule este de 2,7 kilometri, iar avionul zboară cu doar 8 pasageri. Dacă vântul este favorabil, acesta stă în aer doar 57 de secunde. 

Pe coasta nordică a Scoției, o fâșie de apă separă Insulele Orkney din Westray și din Papa Westray. Avioanele Loganair străbat această fâșie mică de mai bine de 50 de ani. Acestea au doar opt locuri și avionul are de parcurs doar trei kilometri. Zborul durează un minut și 15 secunde de obicei, dar, în condiții optime de zbor, s-a ajuns și la 53 de secunde.

„Această rută este utilizată în principal de oamenii din Insulele Orkney care își văd de rutina lor zilnică. Este utilizată de profesori, de ofițerul local de poliție, de bancher și de copiii care merg la școală. Totuși, este o rută căutată și de turiști și de fanaticii aviației”, a explicat Andy Thornton, directorul de operațiuni de zbor de la Loganair, citat de playtech.ro. 

Nu e singurul zbor scurt 

Mai există și alte zboruri ridicol de scurte, chiar dacă niciunul nu îl întrece pe cel dintre Westray și Papa Westray.

Zborul operat de Anguilla Air Services dintre Sint Maarten și Anguilla este recunoscut drept cel mai scurt zbor comercial internațional. Sint Maarten aparține Insulelor Caraibe Olandeze, pe când Anguilla este teritoriu britanic. Cele două locuri sunt despărțite de 19,11 kilometri, străbătuți cu ușurință în numai 10 minute de zbor.

Un alt zbor extrem de scurt este cel dintre satele Kegata și Apowo din Papua, Indonezia. Ele sunt separate de o vale adâncă și împădurită. Pentru a ajunge dint-un sat în altul, e nevoie să treci de râpe abrupte și o vegetație bogată.

Totuși, pilotul britanic Matt Dearden operează din când în când curse de 10 pasageri între cele două locații. Astfel, cei doi kilometri sunt traversați cât se poate de rapid și eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel