În judeţul Sibiu vor fi amplasate panouri mari, cu sfaturi pentru cetăţenii care întâlnesc urşi

Consiliul Judeţean (CJ) va amplasa panouri mari, cu sfaturi pentru cetăţenii care se întâlnesc cu urşii, a anunţat joi, în şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Sibiu, preşedinta CJ, Daniela Cîmpean.

"Consiliul Judeţean Sibiu şi-a propus să instaleze nişte panouri de mari dimensiuni care prezintă paşii de urmat în situaţia în care întâlneşti ursul, ce vor fi instalate în zonele în care acest lucru este necesar", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis Agerpres.

Deja există un asemenea panou, la ieşirea din municipiul Sibiu, spre Muzeul în aer liber, chiar lângă pista de biciclete.

Daniela Cîmpean şi-a propus să întocmească o hartă a zonelor unde viaţa sibienilor este pusă în pericol de către urşi.

"De asemenea, preşedinta CJ Sibiu a înaintat o altă propunere către ATOP şi anume organizarea unei întâlniri cu primarii, cu cei care gestionează fondurile de vânătoare, cu Direcţia Silvică pentru a avea o radiografie clară în judeţ cu privire la zonele de pericol, o analiză completă a tuturor situaţiilor înregistrate referitoare la urşi, după care să se stabilească un plan de măsuri pentru a evita incidenţa cu ursul", se mai arată în comunicatul citat.

Autorităţile din Sibiu se vor consulta cu cele din judeţele Alba şi Hunedoara, pentru realizarea unui regulament care să prevadă cum se poate acţiona eficient în cazul urşilor.

"Mi-am propus ca atunci când sunt probleme mai delicate pentru siguranţa cetăţenilor să particip la întâlnirile cu dumneavoastră. Cu toţii ştim că în ultima vreme un subiect extrem de sensibil este problema ursului. Ştiu că acest subiect a fost în atenţia ATOP Sibiu şi nu s-a definitivat într-un fel sau altul. Cred că ar trebui cu celeritate să adoptăm anumite măsuri ca să nu mai ajungem în atenţia naţională. Vă propun o întâlnire cu parte din cei care implementează acest regulament ca să ne răspundă la toate întrebările şi să ne convingem că măsura adoptată este una corectă, legală, care aduce beneficii în activitatea noastră", a afirmat Daniela Cîmpean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel