În judeţul Caraş-Severin a fost atestat şi cel de-al cincilea produs tradiţional

Un nou produs tradiţional a fost atestat în judeţul Caraş-Severin, respectiv "cârnaţii din carne de capră ca la Soceni", care conţin carne proaspătă de capră din rasa "Alba de Banat" şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, fiind afumaţi la fum natural.

"Cel de-al cincilea produs tradiţional din Caraş-Severin a fost atestat. Astfel cârnaţii din carne de capră ca la Soceni au fost înscrişi în Registrul Naţional al produselor tradiţionale. Producătorul Ioan Păun din Soceni, comuna Ezeriş era deja cunoscut la târgurile din judeţul Caraş-Severin şi din ţară, pentru că a participat de câteva ori chiar şi la Târgul Internaţional INDAGRA de la Bucureşti, astfel încât s-a hotărât să-şi ateste produsul tradiţional pentru că deţine efective de caprine, fiind în acest fel unul dintre cei mai activi mici producători de produse realizate în casă. Spuneam că este al cincilea produs, pentru că avem deja patru consacrate şi atestate tradiţional în Caraş-Severin. Toate vin de la Bocşa. Este vorba de sortimente pe bază de ciuperci, de fasole, de vinete şi o salată mixtă bănăţeană de ciuperci şi legume", după cum afirmă purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin, Liviu Munteanu.

Producătorul Ioan Păun din Soceni, comuna Ezeriş, a reuşit să demonstreze că produsul său are un istoric aparte şi este produs după aceeaşi reţetă veche, dar şi că pentru a-i produce, foloseşte aceleaşi mijloace ca în trecut. 

Noul produs de la Soceni 

"Acest produs tradiţional de la Soceni utilizează carne de capră la care se adaugă pulpă de porc, iar restul ingredientelor sunt usturoi, ardei iute din producţia proprie, sare, piper. Tradiţionalitatea este dată de vechimea reţetei şi de modul de preparare", declară purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin, Liviu Munteanu.

De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, sunt şi 11 produse au obţinut certificatul de produs montan. Este vorba de sucuri de fructe, brânză şi produse apicole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel