"Înțelegeri secrete cu evreii". Viorica Dăncilă: Este ÎNGRIJORĂTOR și REVOLTĂTOR

Premierul Viorica Dăncilă a avut o primă reacție după ce președintele Klaus Iohannis a spus că în Israel, Liviu Dragnea ar face "înțelegeri secrete cu evreii". 

"Este îngrijorător și revoltător. Aceste întâlniri au avut loc la nivel înalt. Ca să vii cu astfel de afirmații, este total nepotrivit, ca să folosesc un cuvânt elegant. Mai mult referitor la BNR, nu există nici un conflict instituțional. Apreciez foarte mult că domnul guvernator Mugur Isărescu a participat la cele două ședințe pe care le-am avut pentru adoptarea monedei euro. Am vorbit cu dumnealui," a spus premierul Viorica Dăncilă la România TV.

Declarația de ieri a președintelui Iohannis 

După ce l-a acuzat pe Liviu Dragnea că face "înțelegeri secrete cu evreii", președintele Klaus Iohannis a revenit la două ore distanță după prima declarație și și-a cerut scuze. 

 "Să fiu acuzat de antisemitism mi se pare cum să zic, deplasat, caraghios. Eu am fost lăudat și laureat de mai multe asociații evreiești și cu siguranță toată lumea știe că relațiile bilaterale, între România și Israel sunt excelente de la fondarea statului Israel modern. Nu știu pe ce se bazează aceste critici despre care vorbește presa, cu siguranță nu am folosit noțiuni peiorative, dar dacă totuși cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze față de aceștia. De fapt nu a fost o declarație, ci o întrebare retorică și atât cât am spus, atât am vrut să spun," a spus Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel