EXCLUSIV  În curând ambasadorul SUA, Hans Klemm, își va încheia misiunea la București

Trei personalități americane, doi bărbați și o femeie, se află pe lista scurtă din care se va alege viitorul ambasador american la București, au informat surse autorizate de la Washington care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Ca urmare, actualul ambasador, Excelența sa, Hans Klemm, diplomat de carieră, numit în funcție de Administrația Obama, își va încheia în curând mandatul.

În acest moment, între România și Statele Unite se desfășoară un dialog dinamic și fecund, având la baza noile priorități expuse săptămâna trecută, în capitala SUA, între noua Administrație a președintelui Donald Trump și leadership-ul românesc reprezentat de premierul Sorin Grindeanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Dialogul a avut loc la Candlelight Dinner, în seara dinaintea inaugurării mandatului președintelui Trump, dar și la întâlnirile cu alți înalți oficiali americani din noua Administrație.

"Prioritățile noii Administrații relevă interese puternice economice și de securitate americane la București, priorități ce vor putea transforma România într-o țară cu un rol semnificativ din punct de vedere al prosperității și democrației între statele UE", au mai spus sursele de la Washington. România ar urma să ajungă, în viziunea noii Administrației Trump, la un PIB semnificativ mai mare comparabil cu al națiunilor dezvoltate din Vestul Europei, să revină la democrație și respectarea drepturilor omului și să capete, în sfârșit, o justiție independentă.

Dintre cei trei posibili ambasadori, doi se îndreaptă deja spre Washington pentru a-și prezenta proiectele. Pentru publicul din România s-ar putea ca personalitatea noului ambasador american la București să constituie o surpriză de proporții.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel