În 2016, Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor. Ce spunea, atunci

Campania electorală pentru alegerile locale din acest an a fost una tensionată, în care atacurile la persoană, din partea tuturor personalităților politice, nu au lipsit. La fel ca acum 4 ani, în 2016, la sectorul 1 scorul a fost foarte strâns. Dacă ultimul mandat, primarul sectorului 1, Daniel Tudorache l-a câștigat cu aproximativ 1700 de voturi, cu un procent de 31,07%, față de Clotilde Armand care a luat acum 4 ani 28,78%, anul acesta nimic nu mai este cert, iar scandalul este în toi.

Edilul Tudorache a declarat public că a câștigat alegerile din acest an, 2020, cu un număr de 200 de voturi exprimate în favoarea sa. Contra-candidata sa, susține la rândul său că a câștigat cu aproape 2 procente în plus, în cadrul acelorași alegeri.Numai că, spre deosebire de acum 4 ani, rolurile par a se fi inversat: în prezent, Tudorache cere renumărarea voturilor, pentru transparență și asigurarea votanților că el este câștigătorul, în timp ce Armand acuză furtul voturilor de către o persoană și a procedat în consecință la formularea unei plângeri penale, în urma căreia să fie declarată câștigătoarea alegerilor (???).

Pentru că internetul nu „uită” nimic, amintim că în 2016 și Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor, iar această cerere a fost respinsă. Redăm mai jos o parte din discursul doamnei Armand postat într-un mesaj pe Facebook și preluat de mai multe articole de presă de la acel moment: „Trebuie să recunosc că sunt extrem de supărat. Oricare ar fi rezultatul, mi se pare că este normal, într-o tara ca România, în București, în Sectorul 1 să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu e o cerere abuzivă, e o cerere care a fost justificată. Oricine care are în fața ochilor cifrele înțelege că are rost și este chiar necesar să facem această verificare. E un abuz complet.”

Înțelegem deci că pentru o diferență de voturi precum cea din 2016 (de 1700 de voturi), se impune o renumărare a voturilor, dar pentru o diferență de voturi între minim 200 și maxim 1700 de voturi (așa cum susțin partidele PSD și respectiv USR) această renumărare nu se impune? În 2016 doamna Armand a afirmat că o renumărare a voturilor ar fi inclusiv în interesul lui Tudorache, pentru a nu exista dubii în privința victoriei sale, azi, același principiu nu mai poate fi aplicat.

Astăzi, la ieșirea din biroul electoral, doamna Armand a declarat că nu se poate cere o renumărare a voturilor, întrucât ea nu ar fi permisă de lege. După cercetările noastre, nu am găsit vreun articol de lege care să interzică candidaților o cerere de renumărare a voturilor. Doamna Armand chiar a depus o asemenea cerere în 2016, iar aceasta i-a fost respinsă (motivele respingerii nu au fost publicate la acel moment).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel