IMSCB. Cel mai mare eveniment medical. Peste 1.000 de participanţi

Congres
Congres

Inovaţie, Creativitate, Excelenţă. Trei coordonate care marchează şi anul acesta cel mai mare eveniment al cercetării ştiinţifice medicale studenţeşti din România, International Medical Students’ Congress of Bucharest – IMSC of Bucharest.

A doua ediţie a acestui amplu eveniment ştiinţific, intitulată generic „Victor Babeş", va reuni la Bucureşti, în perioada 5-9 decembrie, peste 1.000 de participanţi din țări precum: Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Belgia, Olanda, Elveția, Italia, Polonia, Turcia, Thailanda, Hong Kong și România.

Aflat la cea de a doua ediție, ,,International Medical Students' Congress of Bucharest" este un proiect ce își propune să creeze un mediu educațional aparte care să contureze și să întrețină o relație strânsă între lumea medicală autohtonă și cea internațională. Evenimentul se desfășoară în perioada 5-9 decembrie 2018, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila" din Bucuresti, sub coordonarea echipei de organizare din cadrul Societății Studenților în Medicină din București. IMSCB reprezintă o extensie a unui amplu proiect medical național, regăsit sub denumirea de ,,Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici" începând cu anul 1994.

Invitați de prestigiu 

La deschiderea evenimentului din acest an, ce va avea loc pe data de 5 decembrie la Caro Hotel,începând cu ora 19:30, vor fi prezenți Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" – Dl. Acad. Ioanel Sinescu, alături de reprezentanți ai Facultății de Medicină și ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" și, nu în ultimul rând, specialiști din sistemul medical și nu numai, dintre aceștia făcând parte: Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun-Consilier de Stat al Administrației Prezidențiale, Acad. Ioan Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române și Dr. Miljana Grbic-World Health Organization România.

Ediția din acest an a ,,International Medical Students' Congress of Bucharest", închinată în onoarea academicianului român Victor Babeș, se adresează studenților la medicină, precum și tinerilor medici de la nivel global. Aceștia sunt încurajați să interacționeze și să își dezvolte cunoștințele într-un mediu interactiv de lucru care să faciliteze schimbul de informații pe parcursul a 13 conferințe stiințifice. Anul acesta, echipa IMSCB oferă participanților oportunitatea de a-și testa și dezvolta abilitățile practice în cadrul experiențelor hands-on, asigurate prin intermediul celor 90 de workshop-uri disponibile. IMSCB revine anul acesta cu nume sonore din lumea medicală atât națională, cât și internațională, care și-au închinat întreaga activitate aceluiași scop, contribuind la evoluția generațiilor viitoare. Printre invitații internaționali de seamă se numără Prof. Dr. Fabio Santanelli di Pompeo, Secretar General al Asociației Europene de Chirurgie Plastică.

Cum a luat naștere congresul

,,International Medical Students' Congress of Bucharest a luat naștere din dorința unui grup de tineri ambițioși de a le oferi studenților o experiență medicală autentică înglobată într-un eveniment conturat de multiculturalitate. Toate eforturile organizatorilor, precum și ale voluntarilor implicați în acest proiect, sunt orientate către informare și schițarea unor noi perspective cu privire la actul medical. Credem cu adevărat, că IMSCB poziționează mediul medical autohton pe un loc înalt la nivel global, fiind accesibil unui public larg din acest domeniu. Evenimentul încurajează inovația, precum și colaborarea în lumea medicală în vederea realizării unor acte medicale calitatative și eficiente" a declarat Teodor Bildaru, președinte al IMSCB.

Peste 1000 de participanți

Este de mentionat faptul că, numărul participanților a crescut vizibil de la o ediție la alta, pornind de la un total de 700 de studenți și ajungând, într-un singur an, la peste 1000 de participanți, 300 provenind de la nivel internațional din peste 40 de țări. Aceștia au șansa de a-și prezenta lucrările medicale proprii, precum și de a câștiga o serie de premii în valoare de 20.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel