Impozitul pe locuințe va crește cu până 50% de la 1 ianuarie. Bani mai mulți la bugetele primăriilor pentru plata salariilor majorate

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Coliția vrea să majoreze impozitul pe locuințe cu 50% începând de la 1 ianuarie 2023. Banii proveniți din colectarea impozitelor vor ajuta și la plata salariilor majorate.

 

Impozitul pe locuințe ar urma să crească de la 1 ianuarie 2023 cu 50% potrivit unui mecanism care a fost redactat de către Ministerul de Finanțe iar, mai apoi trimis Parlamentului. Potrivit România TV ar fi vorba despre un amendament depus la senat de către doi parlamentari PNL și PSD. Așadar, acest amendament ar avea toate șansele să fie implementat.

Potrivit acestui mecanism, impozitele pe locuințe vor crește cu până 50%. Practic, amendamentul dă mână liberă primarilor să majoreze aceste taxe. 

De la 1 ianuarie 2023, trebuia să intre în vigoare o prevedere legală prin care, impozitele pe locuințe trebuiau să crească, însă, în acest caz trebuia să se țină cont de acea carte funciară, despre grila notarială și despre localizarea locuinței și suprafața acesteia.

Cei ce au gândit această lege au revenit și au spus că ea nu poate fi aplicată chiar din anul 2023 și ar trebui să fie amânată până în 2026. Așadar, legea mai sus menționată, care a fost adoptată în vara aceasta, nu va fi aplicată. În schimb, va fi aplicat acest mecanism prin care impozitele pe locuințe vor crește drastic.

Potrivit informațiilor sursei citate, acest nou mecanism prin care cresc impozitele pe locuințe va aduce la bugetele primăriilor un venit extra de aproximativ 3 miliarde de lei. 

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a recunoscut că o parte din acești bani vor putea fi folosiți de către primari pentru plata salariilor majorate. Reamintim că zilele trecute a fost adoptată în Parlament o altă lege prin care primarii, viceprimarii și președinții de consilii județene vor avea parte de o majorare salarială începând cu 1 noiembrie 2022. 

Citește și:

Cresc salariile aleșilor locali. Chirieac: Este o nebunie! Nu e vorba de dispreț, pur și simplu parlamentarii noștri au pierdut legătura cu pământul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel