Impozite şi taxele locale. Confirmare de la Dragnea

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost întrebat cum comentează o declaraţie a liberalilor, potrivit căreia PSD vrea să majoreze impozitele locale prin noul Cod al finanţelor publice locale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a arătat că nu este de acord cu un astfel de act normativ şi, din ce ştie el, nici Guvernul.

'Nu au nicio legătură măsurile fiscale adoptate de Guvern cu nivelul bugetelor locale. Nu am fost niciodată de acord şi nu o să fiu în continuare să susţin modificarea unui act normativ, o lege de exemplu, care să mărească impozitele şi taxele locale. Eu nu susţin aşa ceva şi PSD nu va susţine aşa ceva, pentru că nu e nevoie', a spus, la Parlament, liderul PSD.

El a precizat că nu a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe marginea acestui subiect, dar s-a arătat convins că Executivul nu susţine astfel de măsuri.

'Nu am avut o discuţie. Eu acum am aflat despre asta şi sunt convins că nici doamna Dăncilă nu a fost informată despre asta. Când va ajunge la Guvern aşa ceva, sigur că doamna Dăncilă va avea o discuţie cu noi în coaliţie. Dar, din câte ştiu, nici dumneaei nu susţine aşa ceva', a adăugat preşedintele Camerei.

[citeste si]

Recent, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a atras atenţia Guvernului să nu majoreze impozitele locale şi a anunţat că liberalii vor fi împotriva oricărei iniţiative de acest fel. "Pe ascuns, la nivel guvernamental, cu complicitatea celor mai importanţi primari PSD, Robert Negoiţă, mâna dreapta a doamnei Firea, evident că şi doamna Firea e la curent cu acest lucru, se pregăteşte majorarea dramatică a taxelor şi impozitelor locale prin modificarea legislaţiei în domeniul taxelor şi impozitelor locale şi a finanţelor publice. E vorba de majorări de trei până la şase ori a actualelor impozite locale', a afirmat duminică Orban, la sediul central al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel