EXCLUSIV  Impozitarea terenurilor din Bucureşti, caz Casa Radio. Dan Tudorache: Ne sare lumea în cap, dar asta trebuie făcut

Într-un interviu acordat DC News de către Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a fost abordat şi subiectul impozitării terenurilor din Bucureşti şi, în general, din centrele urbane, astfel încât cei care au suprafeţe mari să nu-şi mai poată permite să le lasă pârloagă, să se umple de vegetaţie şi să devină un adevărat pericol pentru populaţie.

Bucureştiul, o capitală supraaglomerată are, paradoxal, suprafeţe mari de teren, inclusiv în zona centrală care zac nefolosite şi sunt pline de vegetaţie, mizerie, moloz, unele chiar cu clădiri lăsate în paragină. Lucru care afectează nu numai din punct de vedere estetic oraşul, aceste suprafeţe putându-se uşor transforma în focare de infecţie sau locuri unde pot fi produse infracţiuni. Situaţie încurajată de faptul că, în Bucureşti, impozitul pe teren are o valoare scăzută, o majorare a acestuia făcându-i pe proprietari să se gândească de două ori înainte de a decide să lase terenul pradă buruienilor.

"În acest caz putem vorbi despre Casa Radio care se află la graniţa dintre sectoarele 1 şi 6, este pe teritoriul Sectorului 1, într-o zonă foarte frumoasă, pe cheiul Dâmboviţei. CNI a dat 75% din acţiuni unui investitor din Israel care a încercat să facă acolo un mall sau aşa ceva, acela a murit şi investiţia a căzut. CNI, apoi, a căutat să găsească o soluţie pentru acţiunile date, pentru a veni altcineva să investească pentru că e o zonă frumoasă a Bucureştiului şi nu poate fi lăsată aşa", a povestit Dan Tudorache, cel care a subliniat faptul că impozitul pe teren este foarte mic iar dacă un primar încearcă să treacă prin Consiliul Local un proiect de majorare a acestuia, imediat îşi pune toată lumea în cap.

Proiectul, achiziţionat de AFI Europe

Recent a apărut informaţia potrivit căreia AFI Europe face demersurile pentru a achiziţiona proiectul despre care a vorbit primarul Dan Tudorache. AFI Europe NV anunță semnarea pre-contractului de vânzare-cumpărare, cu Plaza Centers NV, pentru achiziția pachetului de 75% din acțiunile proiectului Casa Radio, la un preț de 60 de milioane de euro.

Pre-contractul de vânzare-cumpărare reprezintă a doua etapă a procesului de achiziție, ca urmare a semnării scrisorii de intenție neangajante de către cele două companii, în februarie 2019, se arăta într-un comunicat al companiei.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel