EXCLUSIV  Impozitarea pensiilor mari. Dumitru Leonte: Asta a spus CEDO. Cum se poate realiza

Impozitare
Impozitare

Dumitru Leonte, membru al Uniunii Pensionarilor din România, a explicat ce efecte ar avea impozitarea pensiilor mai mari de un anumit nivel, proiect care fusese anunţat, în urmă cu ceva timp. 

Dumitru Leonte, membru al Uniunii Pensionarilor din România, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre proiectul de impozitare a pensiilor speciale, despre care s-a discutat în cea de-a doua parte a acestui an. Dumitru Leonte a declarat că reducerea pensiilor speciale se poate face pur şi simplu prin lege, nu prin impozitare. 

"Impozitarea poate să existe, este o măsură corectă care poate fi aplicată, dar noi avem două decizii ale CCR din 2010 care spun foarte clar că pensiile care nu au la bază principiul contributivităţii pot fi reduse oricând. Adică pot fi reduse şi fără impozitare. Şi normele europene spun acest lucru. Au fost contestaţii la CEDO. Răspunsul a fost foarte clar: având în vedere că pensiile nu au avut la bază principiul contributivităţii, ele pot fi reduse şi am exact o hotărâre CEDO prin care 300 şi ceva din militari au sesizat la CEDO că li s-au redus pensiile şi au pierdut", a explicat Dumitru Leonte în cadrul interviului.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel