Important acord internațional. Trump: S-ar putea întâmpla ceva

Președintele american, Donald Trump, a afirmat în cursul unei conferințe de presă comune cu Emmanuel Macron, că "s-ar putea întâmpla ceva" în legătură cu acordul de la Paris, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"S-ar putea întâmpla ceva legat de acordul de la Paris", a spus Donald Trump imediat după ce a reafirmat că relația sa cu Emmanuel Macron este "foarte bună".

"Să vedem ce se întâmplă", a adăugat el, la șase săptămâni după ce a anunțat că Statele Unite intenționează să se retragă din Tratatul semnat în 2015.

Mai devreme, șeful statului francez afirmase că respectă decizia președintelui american de a retrage Statele Unite din acest acord, "un progres internațional major", față de care el "rămâne atașat".

"Respect decizia președintelui Trump. Gândirea și acțiunea sa sunt adecvate și corespunzătoare cu angajamentele sale din campanie. În ce mă privește, rămân atașat față de acordul de la Paris și dorinței mele de a continua cadrul acestui acord", a spus Emmanuel Macron.

"Sunt în dezacord cu modul în care citim acordul de la Paris (...) Asta trebuie să afecteze, să împiedice însă discuțiile pe care le avem legat de toate celelalte subiecte? Absolut nu, în niciun caz", a insistat el.

"Dorința mea este de a continua discuția cu Statele Unite ale Americii și președintele Trump despre acest subiect care este extrem de important", a subliniat șeful statului francez.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel