EXCLUSIV  Împăratul cu șapcă - Regimul Băsescu și elitele sale. Radu Călin Cristea: Mi s-a SUGERAT să renunț la numele lui Băsescu

Radu Călin Cristea a povestit la DCNews Live despre dificultățile pe care le-a avut în publicarea cărții  "Împăratul cu șapcă - Regimul Băsescu și elitele sale". Scriitorul spune că la un moment dat i s-a sugerat chiar renunțarea la folosirea numelui lui Traian Băsescu. 

Radu Călin Cristea spune că i s-au sugerat diferite alte chestiuni legate de cartea pe care urma să o publice, pe care le-a respins imediat: 

"Cartea era foarte întârziată, era într-o criză flagrantă de timp. Este o carte foarte mare, o carte atipică pentru Editura RAO, dar am găsit acolo oameni cu totul excepționali. Lucrurile s-au suspendat pentru o bucată de vreme, o săptămână sau ceva de genul acesta. Atunci s-a întâmplat ceva. Eu nu reușeam să înțeleg absolut nimic. Dădeam niște telefoane din care nu pricepeam chiar nimic, cert este că undeva în interiorul editurii se întâmplase ceva, care până la urmă viza chiar neapariția cărții. Au fost diverse sugestii, să renunț la numele lui Băsescu, să renunț la ideea de elite, deci lucruri oarecum infantile, pe care le-am respins fără nici un fel de discuție. Era un lucru atât de absurd încât nici nu ți-l puteai imagina pe coperta acelei cărți. Titlul principal, primul titlu, este unul hai să spunem comercial, sau mai comercial, așa cum se practică. În rest, punând "regimul Băsescu și elitele sale enunțam cele două suprateme care făceau obiectul acestei cărți și nu cred că aceste suprateme aveau în interiorul lor o sămânță de arțar, n-aveau un nerv polemic care să irite pe cineva," a spus Radu Călin Cristea la DCNews Live. 

Vezi răspunsul complet al lui Radu Călin Cristea:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel