Încă o bancă dispare din România

Eurobank a anunţat vineri că este aproape de finalizarea negocierilor cu Banca Transilvania privind vânzarea subsidiarelor sale din România, ceea ce va marca sfârşitul programului de restructurare a activităţilor externe ale grupului bancar elen.

Eurobank speră să semneze un acord până la sfârşitul acestei luni. Părţile finalizează ultimele formalităţi pentru semnarea acordului, se arată într-un comunicat al Eurobank, citat de Agerpres. Conform acordului încheiat cu autorităţile de concurenţă din Uniunea Europeană, până în 2018 Eurobank trebuie să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro, de la aproximativ 11,2 miliarde de euro în prezent.

Eurobank a anunţat că potenţiala vânzare va include subsidiarele sale din România: Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN. Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro şi 2.255 angajaţi, are o reţea de 148 de sucursale în România, fiind astfel una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei.

Băncile care consiliază Eurobank în vânzarea subsidiarelor din România sunt HSBC şi Mediobanca. Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deţine 2,4% din Eurobank, al treilea creditor elen.

Planul strategic al Eurobank prevede menţinerea operaţiunilor pe alte pieţe străine, cum ar fi Bulgaria şi Cipru. "Obiectivul nostru este să ne întărim şi să ne extindem prezenţa în aceste state. Putem face asta ţinând cont de angajamentele noastre de a ne reduce expunerea externă sub un anumit nivel. Vânzarea din România ne va aduce sub acel nivel", a afirmat pentru Reuters un oficial al băncii elene.

În total, valoarea activelor Eurobank din afara Greciei (excluzând România) se ridică la 10,2 miliarde euro, împrumuturile la 4,4 miliarde de euro, depozitele la 7,9 miliarde de euro, iar reţeaua de sucursale a ajuns la 235 de unităţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel