Imagini din satelit după atacul la bază aeriană din Irak lovită de rachete iraniene

Au apărut primele imagini din satelit care arată pagubele produse în baza aeriană din Irak lovită de rachete iraniene.

Mai multe imagini din satelit par să arate că în urma atacurilor de miercuri asupra bazei aeriene Ain al-Asad din Irak rachetele iraniene au deteriorat sau distrus șapte clădiri, care adăpostesc personalul militar american, potrivit Reuters.

Două imagini furnizate de compania de satelit Planet Labs Inc. și verificate de Reuters arată cinci puncte de impact al rachetelor în acea parte a bazei.

Dimensiunea pagubelor poate fi măsurată comparând fotografiile realizate după atacul de miercuri, cu imagini din data de 25 decembrie anul trecut.

Au vizat partea americană a bazei

Cel puțin trei dintre structuri par a fi hangare pentru întreținerea aeronavelor. Unele dintre clădiri sau structuri au dispărut complet. Din celelalte au mai rămas doar părți.

„Au vizat partea americană a bazei. Au vrut să o lovească și au lovit-o", a declarat Jeffrey Lewis, de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury din Monterey, California.

Niciun american nu a fost rănit

Președintele american, Donald Trump, a declarat că niciun american nu a fost rănit în urma atacurilor, despre care Iranul a anunțat că a lansat aceste rachete ca represalii pentru uciderea în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani la finalul săptămânii trecute.

Două rachete au fost lansate miercuri seara către Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat unde se află sediile mai multor instituții guvernamentale irakiene și ale unor ambasade, a informat Armata irakiană.

Cel puțin una dintre rachete a căzut la aproximativ 100 de metri de sediul Ambasadei Statelor Unite. Nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma acestui incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel