Deputat PSD, acuzat că a amenințat și înjurat un polițist. ”Am eu grijă de tine”

Giorgiana Croitoru / 07 ian 2020 / 11:50
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Deputatul PSD Ilie Răzvan Rotaru este acuzat că a amenințat și înjurat un polițist.

Preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, susține că deputatul PSD Răzvan Rotaru a amenințat și înjurat un polițist, după ce își parcase mașina neregulamentar.

Bogdan Bănică precizează pe Facebook că filmarea pe care a postat-o este făcută în 31 decembrie 2019, seara: „Când mai toţi românii întindeau mesele şi pregăteau şampaniile, colegul meu era la datorie, în Aeroportul Suceava. Asigura măsuri de defluire a traficului în parcarea aeroportului pentru a ajunge fiecare cât mai repede acasă. Observă un autoturism parcat neregulamentar şi i se adresează şoferului: Vă rog din suflet să eliberaţi zona, fără scandal.... Pe principiul pe mine mă vezi, pe ăla nu, conducătorul auto începe cocălăreala. Ce nu e prins în filmare e că i se solicită documentele de identitate, la care, surpriză: Nu îţi dau niciun act, bă, sunt deputatul Rotaru Răzvan Ilie şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată", citează Mediafax.

Ironii la adresa deputatului Rotaru

 

Preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus își continuă postarea cu câteva ironii la adresa deputatului Rotaru: „ca să fii un cocalar veritabil nu e suficient să ai lanţ de aur la gât şi să te cerţi cu un poliţist ce îşi face meseria. Îţi mai trebuie pantofi albi, ghiul pe deş't, şapcă firmată şi geacă de piele cu ţinte. E drept, poate le aveai în portbagaj, nu cunosc...Şi nici măcar nu mă interesează culoarea politică a partidului roşu din care faci parte, aici vorbim despre respectarea legii pentru că, nu-i aşa, dura lex sed lex. Pentru fiştecine. Dar cum mata nu eşti fiştecine, Rotarule, ci ditamai deputatul, o poţi ignora şi încălca. Că aşa e la noi, în orice altă ţară fără WC în curte erai încătuşat cu mâinile la spate, muşcând din bordură şi călcat cu bocancul exact pe gropiţă. Tu vrei dreptate şi egalitate, dar nu pentru căţei".

"Te dezbrac în (...) gol. Am eu grijă de tine"

 

Potrivit postării, în filmare nu apare o scenă, însă se probează cu martori, potrivit căreia deputatul i-a spus poliţistului: „ajung eu la Bucureşti şi te dezbrac în (...) gol, am eu grijă de tine", după care îl înjură.

Bogdan Bănică adaugă că pentru ameninţare sau ultraj deputatul va avea o plângere penală, în timp ce pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice are o amendă de 2.240 lei și permisul suspendat.