Ilie Năstase, cadou de Moș Nicolae la Buzău: Nuiaua nu mi-a adus-o Moş Nicolae, doar...

Tenismanul Ilie Năstase a declarat joi, la Buzău, că Moş Nicolae nu i-a adus nuiaua, ci doar titlul de Cetăţean de onoare, care este 'o distincţie care merge la inimă'.

'Nuiaua nu mi-a adus-o Moş Nicolae, doar titlul de Cetăţean de onoare, care este cel mai frumos, dar o distincţie care se duce la inimă, un frumos cadou de Moş Nicolae şi mi s-a promis că un club de tenis din Buzău îmi va purta numele', a declarat Năstase, după ce i s-a conferit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău.

Acesta a rememorat că tatăl său 'a fost poliţistul Băncii Naţionale de la Râmnicu Sărat, întâi l-au mutat la Soroca şi, în 1946, guvernatorul Băncii Naţionale l-a dus la Bucureşti'.

'Eu m-am născut pe Progresul (strada -n.r.), unde locuiam. Primul covrig de Buzău l-am mâncat la vârsta de patru ani, la Râmnicu Sărat, după care am venit mai rar, o dată am mers cu Arşinel în satul Sălcioara de lângă Râmnicu Sărat, unde străbunicul a fost primar', a mai spus Ilie Năstase.

Ilie Năstase a mai primit distincţia de cetăţean de onoare în alte două localităţi, Craiova şi Bucureşti

'Nu mă aşteptam, dar este o distincţie care se duce la inimă şi este frumos când cineva se gândeşte şi la tine, nu numai ca jucător de tenis. Este o distincţie, dar acum să vedem şi care sunt drepturile! Trec mereu prin Buzău, acum va trebui şi să mă opresc, la Buzău am primit al treilea titlu de Cetăţean de onoare, după Craiova şi Bucureşti', a mai spus Ilie Năstase.

La rândul său, iniţiatorul acestui proiect, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat că 'marele Ilie Năstase a fost cel mai important ambasador al ţării noastre peste hotare într-o perioadă tulbure, cum puţine ţări se pot mândri, el este un simbol pentru generaţia mea şi aşa trebuie să rămână pentru viitoarele generaţii'.

Tenismanul Ilie Năstase şi preşedintele clubului Steaua, Valeriu Argăseală, au primit joi distincţia de cetăţean de onoare a judeţului Buzău. Tatăl tenismanului Ilie Năstase, Gheorghe Năstase, s-a născut la Râmnicu Sărat, iar Valeriu Argăseală s-a născut în comuna buzoiană Beceni şi a efectuat studiile liceale la Buzău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel