Ilie Ilașcu revine în politică

Ilie Ilașcu, fost deținut politic al regimului separatist de la Tiraspol, a fost ales vicepreședinte al partidului 'Dreapta', formațiune recent apărută pe scena politică din Republica Moldova care și-a ținut duminică congresul de constituire, informează Radio Chișinău.

Ca președinte al partidului a fost aleasă Ana Guțu, fost deputat liberal, iar alături de Ilie Ilașcu formațiunea mai are încă cinci vicepreședinți.

Partidul 'Dreapta' a fost fondat în toamna anului trecut și își propune realizarea reîntregirii națiunii române, prin reunificarea juridico-politică, economică, militară, diplomatică și socială a Republicii Moldova cu România.

Din această formațiune fac parte mai mulți foști deputați și miniștri care au fost membri ai Partidului Liberal, iar ulterior ai Partidului Liberal Reformator.

Ilie Ilașcu, unul din fondatorii Mișcării de eliberare națională din Basarabia, a fost arestat în 1992 la Tiraspol — alături de alți patrioți români ca Andrei Ivanțoc, Tudor Petrov-Popa, Alexandru Leșco—, și condamnat la moarte de o instanță neconstituțională.

El a fost eliberat după nouă ani de temniță, în urma presiunilor din partea comunității internaționale. Deși era deținut, el a fost ales deputat în parlamentul Republicii Moldova în două legislaturi — 1994-1998 și 1998-2000. Din anul 2000 și până în 2008 a fost senator în parlamentul României în partidul România Mare condus de Corneliu Vadim Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel