Ilan Laufer: În România, unul din 4 locuri de muncă se află în legătură directă cu exportul

La Buenos Aires, în prezența Președinților Argentinei, Braziliei, Uruguay și Paraguay și a directorului OMC, Roberto Azevêdo a avut loc ceremonia de deschidere a celei de a 11-a Conferințe Ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului.

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, se află în fruntea delegației Romaniei la acest eveniment major pentru sistemul comercial multilateral.

"În România unul din 4 locuri de muncă se află în legătură directă cu exportul. Asigurându-le întreprinzătorilor mici și mijlocii accesul pe piețe externe putem, prin intermediul comerțului, să avem o creștere economică puternică. Am încredere că la finalul acestor zile, în urma discuțiilor aplicate pe teme de mare interes pentru comerțul internațional, vom avea rezultate care sa conducă la dinamizarea fluxurilor comerciale bazate pe reguli și discipline multilaterale.", a declarat ministrul Ilan Laufer.

Lucrările celei de-a 11- a Conferințe Ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului se desfășoară în perioada 10 – 13 decembrie la Buenos Aires.

* * * * *

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a fost creată în anul 1995, după finalizarea Rundei Uruguay, prin preluarea Acordului pentru Tarife şi Comerţ (GATT), stabilit în anul 1947. România a aderat la GATT în anul 1971 şi este membru fondator al OMC.

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) este singura organizație internațională care se ocupă de regulile care guvernează comerțul dintre țări, obiectivul acesteia fiind acela de a se asigura că schimburile comerciale se desfășoară într-o manieră cât mai fluidă, mai previzibilă și mai liberă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel