Ilan Laufer a DEMISIONAT din funcțiile din PSD, după vizita Vioricăi Dăncilă în SUA. Nemulțumirile fostului lider PSD SUA

Ilan Laufer, aflat oficial în SUA, a luat o decizie definitivă privind cariera sa politică.

Ilan Laufer a postat pe Facebook o scrisoare publică în care își anunță demisia din funcțiile din PSD:

”Dragi prieteni,

Mă aflu în Statele Unite ale Americii de mai bine de un an, acolo unde coordonez un program dedicat consolidării relațiilor economice bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii. Mi-am dedicat tot timpul și energia pentru dezvoltarea acestui program de sprijin al mediului de afaceri româno-american. Am reușit anul această să aducem cea mai mare delegație de IMM-uri românești care a vizitat Statele Unite, să le organizăm întâlniri de top cu admistratia locală și centrală, cu oameni de afaceri, companii de top și ONG-uri. Rezultatele nu au întârziat să apară, multe companii românești având acum business în SUA sau parteneriate cu companii din SUA prin intermediul acestui program.

Anul acesta am acceptat cu onoare să fiu numit președinte al PSD SUA, dorind să fiu aproape de românii de aici. Împreună ne dorim să dezvoltam proiecte pentru comunitățile locale de români, să aducem personalități din România alături de noi, să păstrăm limba și tradiția, identitatea națională, dar să ne ocupăm și de problemele de zi cu zi ale românilor din SUA, inclusiv cele din consulate, acolo unde mai avem foarte multe de îmbunătățit în ceea ce privește modul în care cetățenii sunt tratați, iar SUA nu face excepție. Am avut ocazia să vizitez mai multe comunități de români și să transmit aceste mesaje colegilor mei de acasă, inclusiv un plan de acțiune pe termen scurt pentru PSD SUA valabil și pentru PSD Diaspora.

Am aflat recent că doamna premier Viorica Dancilă urmează să efectueze o vizită în Statele Unite ale Americii și am fost foarte bucuros că vom avea ocazia să discutăm toate aceste apecte importante pentru românii de aici, la care se adaugă două priorități foarte importante pentru țară noastră. O agenda clară pentru începerea negocierilor aderării României la OCDE și includerea României în Visa Waiver Program.

Nu am fost invitat să o însoțesc pe doamna premier nici în calitate de consiler onorific care cunoaște bine relația România-SUA, și nici să o întâlnesc în calitate de președinte PSD SUA. Înțeleg că doamna premier preferă consilieri externi și prin urmare mă aflu în situația în care nu îmi pot exercită eficient niciuna dintre aceste funcții, în care am fost investit cu încrederea colegilor mei de partid. Astăzi am informat-o pe doamna premier Viorica Dancila asupra deciziei mele de a demisiona.

Va mulțumesc dragi prieteni pentru toată susținerea voastră de până acum, eu sunt și voi rămâne la fel de implicat în cât multe proiecte care contribuie la dezvoltarea României.” este mesajul complet al fostului lider PSD SUA, Ilan Laufer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel