Îi știi? Au un lucru în comun: origini românești

Sursă: thedailybeast.com
Sursă: thedailybeast.com

Sunt unele dintre cele mai iconice personaje internaționale, însă puțini știu că au origini românești. 

Fețele lor sunt în amintirile tuturor. Le-am văzut fie în filme, seriale sau pe YouTube. Aceste figuri cheie ale scenei internaționale au un lucru în comun: origini românești.

Michel Drucker (1942)

Michel Drucker este o gazdă omniprezentă în televiziunea franceză. Cine nu a văzut niciodată "Vivement dimanche", unde cele mai mari personalități se află pe faimoasa canapea roșie? V-ați fi imaginat că tatăl lui Michel, Abraham Drucker, se trage din Davideni (Neamț), pe care l-a părăsit în 1925?

Harvey Keitel (1939)

Și da, actorul preferat de regizorii Martin Scorsese și Tarantino este de origine română. Dovada: mama lui s-a născut la Brăila înainte de emigrarea în Statele Unite. De la "Taxi Driver", "Reservoir Dogs", "Thelma and Louise" sau "Lecția de pian", Keitel a marcat pentru totdeauna istoria cinematografiei mondiale.

Cyprien Iov (1989)

Videograf și blogger, Cyprien a devenit cunoscut datorită videoclipurilor sale pe Dailymotion și Youtube, cu cel puțin 11 milioane de abonați. Videoclipul său "Eu sunt român" este acolo pentru a ne reaminti originile lui și pentru a denunța anumite prejudecăți cu privire la acest subiect.

VEZI ȘI Câţi ziarişti sunt în România. Doru Dinu Glăvan: Vin în valuri cei care sunt, acum, în vogă

Popeck (1936)

Unul dintre cei mai excentrici actori culți (Aventurile rabinului Jacob, Pianistul) și un personaj marcant al comediei franceze, Popeck s-a născut la Paris, dar tatăl său este român.

Michèle Laroque (1960)

Actriță, comediantă, una dintre cele mai bune ale comediei franceza, Michèle datorează această energie incredibilă mamei ei, dansatoare și violonistă româncă.

Pierre Moscovici (1957)

Și lumea politică are legătură cu România. Fostul ministru al Economiei și Afacerilor Europene, membru al Doubs, Pierre Moscovici este fiul psihologului Serghei Moscovici, care a fugit din România în 1947.

Vladimir Cosma (1940)

Imposibil de ratat muzica de film franceză compusă de maestrul și compozitorul Vladimir Cosma, 100% român, ai cărui părinți erau născuți la București. Este responsabil pentru multe coloane sonore de film (La Boum I & II, Big Blond). Muzica lui este gravată în mintea tuturor francezilor.

Edward G. Robinson (1893)

Acest monstru încoronat al cinematografiei americane s-a născut sub numele de Emanuel Goldenberg la București, a ajuns în Statele Unite la vârsta de 10 ani. El a interpretat printre altele rolul lui Dathan în "Cele Zece Porunci" și al lui Sol Roth în "Soarele Verde" alături de Charlton Heston.

Lauren Bacall (1924)

Întruparea femeii fatale și soția lui Humphrey Bogart, Lauren este de fapt născută dintr-o mamă româncă emigrată în Statele Unite. A jucat în mai multe filme, printre care "Crime of Orient-Express" și "Key Largo" alături de soțul ei.

Dustin Hoffman (1937)

Unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Dustin Hoffman s-a născut din părinți evrei din nordul României. A apărut în numeroase filme precum "Câștigătorul", "Macadam Cowboy" sau "Rainman".

Adrian Zmed (1954)

Actorul american a rămas faimos în Franța pentru rolul său de agent Romano în seria "Hooker". Bunicii lui Adrian, Nicolae și Paraschiva, au părăsit România la începutul secolului al XIX-lea. Au fost din Comloșu Mare (Timișoara).

Fran Drescher (1957)

Încheiem cu cea mai frumoasă dădacă, personajul de neuitat Fran Fine. Ea își datorează originea românească bunicii ei, născută la Focșani.

CITEȘTE ȘI Ceața mentală - ce este și cum se poate trata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel