IGSU, bilanţ după minivacanţa de 1 Decembrie

Pompier rănit din cauza unui dispozitiv exploziv. IGSU, precizări
Pompier rănit din cauza unui dispozitiv exploziv. IGSU, precizări

În minivacanța de 1 Decembrie, pompierii militari au stins 169 de incendii și au acționat la peste 3.400 cazuri SMURD. 

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, la nivel național au fost derulate 4.003 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 169 misiuni de stingere a incendiilor, 3.483 cazuri SMURD (3.466 pentru acordarea primului ajutor calificat și 17 misiuni de descarcerare), precum și la 351 acțiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în cele patru zile, 3.461 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 20 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Misiunile salvatorilor au fost de extragere a persoanelor rămase încarcerate în interiorul mașinilor, acordarea asistenței medicale de urgență și transportul acestora la unitățile spitalicești, precizează IGSU.

Pentru optimizarea misiuni de răspuns, echipajele de salvatori au derulat în această perioadă 35 acțiuni de recunoaștere în teren, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului angajat pentru asigurarea intervenției imediate în caz de incendiu.

[citeste si]

Totodată, la nivel național au fost derulate 21 de controale pe linia apărării împotriva incendiilor, în urma cărora, colegii noștri au aplicat 7 amenzi în cuantumul de 122.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel