IGPR: 46 de percheziții. Prejudiciu de 23.000.000 de lei

Polițiștii din Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, cu suportul IGPR, efectuează 46 de percheziții la persoane care sunt bănuite că au adus statului un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Sunt acuzat de evaziun fiscală și spălare de bani.

"În această dimineață, 165 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează 46 percheziții în județul Brașov, la domiciliile unor administratori de societăți comerciale, precum și la sediile și punctele de lucru ale acestora", potrivit unui comunicat al IGPR. Sursa citată mai precizează că "polițiștii pun în executare 40 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani".

"În urma cercetărilor a rezultat faptul că, în perioada 2011-2014, persoanele bănuite ar fi introdus în contabilitatea societăților cheltuieli fictive, în baza unor documente false sau care atestă situații nereale, în scopul prejudicierii bugetului de stat, prin intermediul unor firme fantomă administrate de persoane fără adăpost sau care nu au desfășurat niciodată activități comerciale. Societățile comerciale implicate au mai multe obiecte de activitate (construcții, consultanță, prestări servicii)", mai arată comunicatul IGPR.

În același dosar au mai fost efectuate alte 70 de percheziții în luna noiembrie 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel