Ierusalim. Profanări în serie

sarbatoarea_evreilor_de_purim__la_sinagoga_din_brasov
sarbatoarea_evreilor_de_purim__la_sinagoga_din_brasov

Persoane necunoscute au intrat şi au profanat o sinagogă din sud-vestul Ierusalimului, a anunţat marţi poliţia israeliană, fiind cel de-al doilea incident de acest tip înregistrat într-o săptămână, relatează dpa. 

Poliţia a primit în cursul nopţii de luni spre marţi o plângere în legătură cu acest incident şi s-a deplasat la faţa locului pentru a constata daunele provocate în interiorul sinagogii, între care exemplare din Biblie care au fost găsite pe podea. Poliţia a declarat că investighează incidentul care a avut loc în cartierul Kiryat Yovel şi caută suspecţi.

Poliția încă îi caută pe atacatori

Imaginile luate de poliţie de la faţa locului arată obiecte răsturnate şi aruncate pe podea şi daune cauzate în locul în care sunt păstrate suluri Tora. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a scris pe Twitter că este'şocat' de acest incident. 'Poliţia trebuie să-i găsească imediat pe cei responsabili pentru a-i aduce în faţa justiţiei', a scris el. Acest incident survine la câteva zile după ce atacatori au ars cărţi de rugăciune şi au desenat graffiti pe pereţii unei sinagogi din Netanya, un oraş din centrul Israelului. Imagini ale acestui incident trimise de poliţie arătau pe zidurile sinagogii înscrisul salut satan. 

VEZI ȘI:

Tensiuni în Orient. Atac palestinian asupra israelienilor

Sărbătoarea Hanuka. Donald Trump, omagiu victimelor atacului armat de la Pittsburgh


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel