Icoana "Iordănița" în capitală. Procesiune cu mii de credincioși

credinciosi-la-slujba
credinciosi-la-slujba

Cea de a X-a ediţie a manifestării religios-culturale "Icoana - Fereastră spre Dumnezeu" continuă duminică la Biserica Icoanei din Bucureşti. Pentru acest eveniment a fost adusă, în premieră, la Bucureşti, Icoana Maicii Domnului "Iordăniţa" de la Ierusalim. 

Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria Sector II Capitală, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 şi cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte Daniel. 

Duminică, de la ora 10,00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie pe o scenă instalată în curtea Bisericii Icoanei, urmată de la orele 13,00 de pelerinajul "Icoana - fereastră spre Dumnezeu", la care sunt aşteptaţi să participe peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi şi care se va desfăşura în jurul Parcului Icoanei. 

Pe scena din Parcul Grădina Icoanei va avea loc apoi o slujbă de sfinţire a icoanelor purtate de credincioşi, urmată de un scurt concert de cântări religioase. 

Traficul rutier va fi restricţionat în zonă. 

Potrivit unei informări a Brigăzii Rutiere, duminică, între orele 11,00 - 16,00 vor fi restricţii de circulaţie, procesiunea urmând să aibă loc pe traseul str. Icoanei - str. I. L. Caragiale - str. Polonă - str. Pictor Arthur Verona - Parcul Icoanei. Deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, cu restricţionarea traficului rutier şi închiderea temporară a circulaţiei pe aceste străzi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel