Magistraţii ÎCCJ sesizează Curtea Constituţională

Magistraţii ÎCCJ vor sesiza Curtea Constituţională pe modificările la legea de organizare a magistraţilor.

Decizia a fost luată în urma Adunării Generale de astazi, ora 13.00 şi priveşte Legea 303/2004 privind Statutul magistraților. Decizia vine după ce Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Judecătorii de la Înalta Culte de Casaţie şi Justiţie au fost convocaţi joi pentru a discuta în cadrul Secţiilor unite despre sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu modificările aduse în Parlament Legilor Justiţiei.

Potrivit dispoziţiilor articolului 25 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se constituie în Secţii unite pentru sesizarea Curţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare.

Şedinţa are loc în contextul în care sute de magistraţi din toată ţara au declanşat, în ultimele zile, proteste faţă de modificările aduse Legilor Justiţiei şi Codurilor penale. Au avut loc proteste ale judecătorilor în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare, Brăila, Slatina, Botoşani, Galaţi, Cluj-Napoca.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel