ÎCCJ sesizează CCR cu privire la dosarul Mihaielei Iorga Moraru

Scutaru Cristina / 04 noi 2019 / 15:12
Mihaela Iorga Moraru la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
Mihaela Iorga Moraru la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

Judecătorii instanţei supreme au decis să sesizeze CCR cu privire la o excepție de neconstituţionalitate care vizează atribuțiile Secției Speciale în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, în dosarul în care aceasta este judecată pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de procurorul Parchetului General, după ce fostul șef al Secției Speciale de Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Gheorghe Stan, a retras contestația DNA în cazul Mihaielei Iorga Moraru înainte de a fi numit judecător CCR.


„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.888 alin.1 lit.d din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificate prin dispoziţiile art.14 pct.6 din O.U.G. nr.7/2019. Definitivă. (...) Ia act de retragerea contestaţiei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr. 361 din data de 18 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 351/1/2018/a1 privind pe inculpata Moraru Iorga Mihaiela", se arată în minuta ÎCJ.


Excepția se referă la o prevedere care vizează modul de funcționare al SIIJ, care permitea Secției să retragă căile de atac în dosare în care sunt judecați magistrați.


Astfel, Stan a retras, înainte de a fi numit judecător la CCR, contestația DNA în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, procuror al Secției, judecat pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului, scrie Mediafax.