ÎCCJ: sentinţă definitivă în dosarul lui Orban

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa pe 5 martie sentinţa definitivă în dosarul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

La ultimul termen al procesului, Orban a declarat în sala de judecată că se consideră nevinovat şi că nu s-a folosit de influenţa politică pentru a obţine beneficii.

'Văd că DNA caută să creeze o legătură între desemnarea mea ca şi candidat la funcţia de primar şi funcţia politică pe care am ocupat-o. Desemnarea s-a făcut în baza sondajelor de opinie care mă plasau la momentul acela cu cele mai mari şanse. (...) Mă consider nevinovat. Nu am abuzat de influenţa politică. Nu am făcut nici cea mai mică aluzie la această funcţie. Nu am avut niciun moment intenţia de a beneficia de finanţare ilegală. Nu e Biblia aici, dar v-am jurat. Am încredere în capacitatea dumneavoastră de a judeca', le-a spus Orban judecătorilor.

La ieşirea din sala de judecată, Ludovic Orban a precizat că aşteaptă să se facă dreptate şi că, din punctul lui de vedere, lucrurile sunt clare.

[citeste si]

'Nu mi-am folosit în niciun fel funcţia politică. În interceptări nu fac nicio aluzie la funcţia mea politică, nu promit nimic, ci pur şi simplu este o discuţie între doi oameni, care vorbesc la 'per tu', într-un limbaj familiar despre problemele Bucureştiului. Nu am luat niciun leu', a explicat Orban. Răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, Ludovic Orban a arătat că nu face parte din 'festivalul penalilor', adică cei care critică DNA.

Orban are încredere în completul de judecată

'Am încredere în completul de judecată, am încredere că în România există domnia legii. Nu am niciun motiv să cred că verdictul care a fost dat la instanţa de fond poate fi modificat. (...) Cred că oamenii publici trebuie să se desprindă de considerentele de natură personală, de frustrările, răzbunările proprii, de interesele ascunse pe care le au. Nu am intrat în acest 'festival'. Eu nu m-am comportat precum alţi oameni politici care, în momentul în care au fost chemaţi la DNA, au început să atace DNA. Decizia mea a fost de a renunţa la toate funcţiile de conducere pe care le aveam în partid şi Parlament, de a renunţa la candidatura la Primărie. Nu am candidat la Parlament până nu am primit un verdict din partea instanţei de fond. Nu cred că m-aţi văzut pe mine venind la Curtea Supremă cu bodyguarzi, nu cred că m-aţi văzut ameninţând procurori şi judecători', a adăugat Orban.

La acest ultim termen de judecată, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Orban la un an închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel