EXCLUSIV  ÎCCJ, completuri, decizii NULE. Două infracțiuni grave, cine e VINOVAT

Constantin Niță, Dan Șova și Rudel Obreja au fost eliberați, miercuri seară. Ei au făcut contestație în anulare la sentințele definitive prin care au fost condamnați la închisoare cu executare de către completuri de 5 judecători de la ÎCCJ, completuri care, potrivit deciziei CCR, nu erau legal constituite. 

Au primit câștig de cauză și sunt liberi până la un termen ulterior în care vor fi în fața unor completuri de judecată legal constituite. 

Legea spune clar că încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la compunerea sau constituirea instanţei atrage nulitatea hotărârii pronunţate, nulitate necondiţionată de existenţa unei vătămări. 

Întrebarea este cine răspunde pentru cutremurul din justiție? Putem vorbi despre două situații grave, acuzații pe măsura acestei bombe care anulează toată ”lupta anticorupție” invocată în spațiul public. Una este a abuzului în serviciu, cealaltă a neglijenței în serviciu, sunt două posibilități la care ne-am putea gândi. 

Cine ar fi trebuit să verifice legalitatea constituirii completurilor de judecători putem spune că a dat dovadă de neglijență în serviciu.

În același timp, se poate vorbi de abuz în serviciu, dacă cine ar fi trebuit să verifice legalitatea completurilor de judecată știa că nu sunt conform legii, dar a continuat acest demers. 

Între timp, aceste eliberări din închisoare, prin decizii definitive și executorii, sunt o realitate a justiției românești. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel