Iaşi: Manifestări şi evenimente organizate de UMF pentru studenţii din primul an

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi au anunţat, joi, că în perioada 27 - 29 septembrie va fi derulat un program pentru integrarea studenţilor din primul an, eveniment intitulat 'Orientation Days'.

Studenţii din primul an, atât cei români, cât şi cei de la liniile de predare în engleză şi franceză, vor primi informaţii despre tururile pregătite de organizatori, la info-point-ul instalat în clădirea Institutului de Anatomie. 'Orientation Days este o acţiune de informare dar şi un mod plăcut de a le ura 'Bun venit' celor aproape 2000 de 'boboci' de la toate liniile de predare, un prim pas pentru integrarea lor în marea familie a UMF Iaşi.

Timp de trei zile, sub aripa 'fraţilor' mai mari, vor avea ocazia de a vizita universitatea, în cadrul tururilor academice, dar şi de a descoperi frumuseţile Iaşiului - pentru cei care vin din alte localităţi. După această acţiune, îi aşteptăm cu alte surprize la ceremonia de deschidere a anului universitar, care va avea loc luni, de la ora 17.00, în Aula George Emil Palade', a declarat prof. univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. Conform programului, zilele dedicate bobocilor la liniile de predare în limba română vor fi sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 septembrie, când sunt programate tururile academice care vor fi conduse de studenţi din anii mai mari. Acestea se vor desfăşura în intervalul 9.00 - 16.00 şi vor debuta în Aula Magna George Emil Palade, unde bobocii vor primi broşuri şi halate personalizate cu sigla UMF Iaşi şi vor face cunoştinţă cu decanii facultăţilor şi tutorii de an. Apoi vor vizita clădirile universităţii începând cu Corpul principal şi Institutul de Anatomie, până la sediul din str. Kogălniceanu, Centrul de Limbi Moderne sau Biblioteca UMF. Cei de la Societatea Studenţilor Medicinişti (SSMI) le-au pregătit bobocilor şi o surpriză: Road Safety. Astfel, în Piaţa Naţiunilor, va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, o simulare de accident rutier.

La locul evenimentului vor fi prezente echipaje de intervenţie ale UPU - SMURD, ale Poliţiei Rutiere şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, care vor descarcera şi transporta aşa zisele victime către Unitatea de Primiri Urgenţe. Participanţii la proiect vor fi instruiţi să intervină şi să adopte măsurile corecte de prim ajutor în cazul unui accident de circulaţie soldat cu victime. Vineri, 27 septembrie, este ziua dedicată studenţilor de la liniile de predare în limbi străine. În anul universitar 2019-2020, vor începe studiile la liniile de predare în engleză şi franceză 450 de studenţi, din 26 de ţări. După ce îşi vor primi halatul şi vor face cunoştinţă cu decanul şi tutorele de an, aceştia sunt aşteptaţi să ia parte atât la tururile academice cât şi la tururile în oraş ghidate de colegii lor mai mari, cu traseu asemănător cu al colegilor români. De la ora 14, pe Esplanada UMF, studenţii SSMI îi aşteaptă cu un program surpriză: Worldwide Meet and Greet.

Tot vineri, de la ora 10.00, studenţii francezi au parte de o întâlnire cu Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România. La UMF Iaşi studiază 716 de studenţi francezi, constituind cea mai mare comunitate de studenţi internaţionali care studiază aici. Începând cu ora 16, studenţii care nu sunt ieşeni pot participa la un tur ghidat al Iaşiului. Pentru acest tur există două variante: Centrul Iaşiului şi Palatul Culturii sau Copou şi Grădina Botanică, punctul de plecare fiind Esplanada UMF.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel