Iaşi: Liberalii spun că vor critica administraţia primarului Chirica, deşi acesta a anunţat că îl susţine pe Iohannis

PNL Iaşi afirmă, printr-un comunicat transmis luni, că deşi primarul Mihai Chirica şi-a declarat susţinerea pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile din noiembrie, acest lucru nu îi va împiedica pe consilierii municipali ai PNL să critice administraţia locală şi să voteze împotriva "proiectelor păguboase pentru oraş".

"Declaraţiile primarului Mihai Chirica cu privire la susţinerea candidatului PNL la Preşedinţia României, domnul Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră faţă de corupţia şi incompetenţa care caracterizează administraţia locală pe care domnul primar o reprezintă. PNL Iaşi este singura forţă politică locală care, în toţi aceşti ani de mandat ai actualului primar provenit din rândurile PSD, s-a opus derapajelor grave ale acestuia şi a refuzat, prin consilierii locali, să voteze proiectele păguboase pentru oraş. În toţi aceştia ani, am propus proiecte concrete pentru marile probleme ale oraşului, ignorate de către primarul Chirica şi majoritatea PSD-ALDE care îl susţine în CL", se menţionează în documentul remis presei.

În acelaşi document, liberalii susţin că este jignitoare presupusa apropiere politică a primarului Mihai Chirica.

"Dezavuăm ştirile false lansate de către orimarul Iaşului, domnul Mihai Chirica, privind apropierea sa de PNL Iaşi şi considerăm profund jignitoare o asemenea ipoteză. Rămânem consecvenţi proiectului de schimbare din fruntea Orimăriei Iaşi a domnului Mihai Chirica şi a tuturor celor care, timp de 30 de ani, alături de el, au căpuşat bugetul oraşului şi au construit o reţea de corupţie care ţine oraşul în stagnare. Rămânem consecvenţi hotărârii de a oferi oraşului nostru, începând cu iunie 2020, o conducere liberală a Primăriei Iaşi, care să aducă marile investiţii în infrastructură, transport public, sănătate, mediu, educaţie şi regenerarea urbană a cartierelor uitate de către dl Mihai Chirica", se menţionează în comunicatul de presă al Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

De cealaltă parte, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că este criticat de deputatul PNL Marius Bodea, liderul organizaţiei municipale liberale şi fost candidat la primărie în 2016, "în lipsa oricărui rezultat pentru comunitatea locală şi pentru ţară" ale acestuia, dar şi "din cauza contraperformanţele electorale ale filialei locale".

"Am citit cu amuzament aşa-zisa 'rezoluţie' a 'deputatului zero' Marius Bodea în urma declaraţiilor mele publice privind susţinerea pe care o acord candidaturii domnului Klaus Iohannis la un nou mandat de preşedinte al României. În lipsa oricărui rezultat pentru comunitatea locală şi pentru ţară, acest 'deputat zero' are o singură preocupare - eu, Mihai Chirica -, atât ca parlamentar plătit degeaba din banii ieşenilor, cât şi ca etern candidat la funcţia de primar al municipiului Iaşi. Cred că este suficient să reamintesc că la ultimele alegeri, cele europarlamentare, filiala condusă de Marius Bodea a luat un scor mult sub media naţională şi cea judeţeană, adică doar 18% faţă de 27%. Nici nu este de mirare când, la alegerile locale din 2016, Marius Bodea a reuşit "performanţa" să ia cu 6% mai puţin în calitate de candidat la funcţia de primar decât colegii săi care au candidat la Consiliul Local...Înţeleg în aceste condiţii de ce se simte ameninţat. Este ruşinos să fii mereu doar ciuca bătăilor! Tocmai cu scopul de a abate atenţia atât a ieşenilor, cât şi a adevăraţilor lideri PNL de la contraperformanţele electorale ale filialei locale, Marius Bodea întreţine premeditat o atmosferă de confuzie", declară primarul Mihai Chirica, prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, primarul îşi arată încă o dată susţinerea faţă de preşedintele Iohannis pentru obţinerea unui nou mandat la Cotroceni.

"Să fii întotdeauna sub scorul partidului, aşa cum este 'deputatul zero' Marius Bodea, să fii responsabil de campania electorală a domnului preşedinte Klaus Iohannis în municipiul Iaşi şi să refuzi un sprijin necondiţionat - acesta este o dovadă de lipsă de responsabilitate, de infantilism, ba chiar de prostie... politică. Dar tot ceea ce contează acum este că domnul preşedinte Klaus Iohannis se poate baza pe sprijinul meu. După ce domnul Klaus Iohannis va câştiga un nou mandat de preşedinte al României, rămâne de văzut ce decizie voi lua", mai spune primarul Mihai Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel