Iaşi: 35 de elevi din judeţ au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională

Judeţul Iaşi se clasează pe locul doi la nivel naţional în topul judeţelor cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Naţională, au anunţat marţi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, după ce 35 de elevi au obţinut media 10 înainte de contestaţii.

Genoveva Farcaş a declarat că sunt 96 de note de 10 la limba şi literatura română, 188 de note de 10 la matematică, şi doar 35 din cei 6.376 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională în judeţul Iaşi au primit media 10. 'Reuşitele elevilor noştri, absolvenţi ai clasei a VIII-a, la Evaluarea Naţională, ne bucură şi în acelaşi timp ne confirmă faptul că strategiile noastre educaţionale la nivelul inspectoratului, precum şi al şcolilor, reuşesc să producă succes şi motivaţie pentru învăţare, procentele ridicate ale elevilor cu nota 10 la ambele probe, situând Iaşul pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti. Cele două simulări organizate pe parcursul anului şcolar, competenţa şi implicarea profesorilor de limba română şi matematică s-au întâlnit în mod fericit cu o motivaţie superioară a elevilor pentru cunoaştere, dar şi cu dorinţa acestora de a avea şanse crescute la admiterea în învăţământul liceal şi profesional', a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general.

De unde sunt elevii

Potrivit sursei citate, cei 35 de elevi de 10 provin din nouă şcoli gimnaziale, colegii şi licee din municipiul reşedinţă, acestea fiind Şcoala Gimnazială Alexandru cel Bun, Colegiul Naţional, , Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Colegiul Naţional Costache Negruzzi, Şcoala Gimnazială Alecu Russo, Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil, Colegiul Naţional Octav Băncilă din Iaşi, precum şi Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu din Paşcani. Pe locul I se clasează Bucureştiul, cu 48 de medii de 10, pe locul II, judeţul Iaşi cu 35 de medii de 10, pe locul III judeţul Cluj cu 28 de medii de 10, urmat de Constanţa, cu 24 de medii de 10, de Timiş cu 22. În Bihor se înregistrează 17 medii de 10, în timp ce în Prahova sunt 12 medii de 10.

Şefa ISJ Iaşi a declarat că în urma etapei de contestaţii este posibil ca numărul mediilor de 10 din judeţul Iaşi să crească. În anul şcolar anterior, în judeţul Iaşi se înregistrau, înainte de contestaţii, un număr de 32 de medii de 10. Notele peste 5,00 la limba română sunt în procent de 86,97% în judeţul Iaşi, comparabil cu procentul din anul şcolar precedent, şi anume 87,76%, iar la matematică notele peste 5,00 reprezintă 66,62%, faţă de 66,01% în anul şcolar precedent.

Citește și: EDU.RO Rezultate Evaluare Nationala 2019. Notele, afisate. Verifica AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel