Iarna neputinței noastre

Astăzi se împlinesc 70 de ani de la începutul celei mai negre perioade din existența României. Coșmarul României începe pe 30 decembrie 1947, atunci când este distrusă și ultima redută împotriva comuniștilor. Abdicarea forțată a Regelui Mihai a însemnat instaurarea abuzivă a noului regim, suspendarea statului de drept și a instituțiilor democratice. Așadar, au trecut exact 70 de ani de când Petru Groza l-a șantajat și l-a amenințat pe Regele Mihai pentru a semna actul de abdicare, pe care comuniștii îl aveau deja scris, urmărindu-se astfel lichidarea ultimei instituții democratice.

Pe 29 decembrie, Regele Mihai fusese chemat de urgență de la Sinaia pentru a se întâlni a doua zi cu Petru Groza, la reședința Majestății Sale din Șoseaua Kiseleff. Atunci, Petru Groza i-a cerut Regelui Mihai să “divorțeze” altfel o mie de studenți dintre cei arestați ar fi fost executați. Tinerii fuseseră arestați începând din 1945, din timpul grevei regale, în urma organizării mai multor manifestații anticomuniste.

Petru Groza pregătise ultima întâlnire cu Regele în cele mai mici amănunte – batalionul de gardă fusese înlăturat și înlocuit cu trupe devotate Kremlinului şi PCR, inclusiv divizia “Tudor Vladimirescu“, legăturile telefonice din reședință fuseseră tăiate. În aceste condiții, Regele Mihai și mama sa, Regina Elena, erau luați prizonieri și, deci, izolați total de exterior.

Regele Mihai a înțeles că dacă nu va abdica în acel moment, viețile celor o mie de studenți erau în pericol.

Totul s-a făcut în regim de urgență. De altfel, Regele Mihai remarca într-unul dintre interviurile de după 1989 această grabă sub care se petreceau toate acțiunile comuniștilor. Mereu era ceva care nu suporta amânare, dar mai ales discuție, spunea Majestatea Sa. Comuniștii transmiteau permanent un sentiment al urgenței sub care se luau deciziile, pentru a nu exista niciun fel de dezbatere, “ceea ce pentru sistemul democratic era de neconceput”.

Așadar, pe 30 decembrie 1947, în urmă cu exact 70 de ani, comunismul, care și-a întins tentaculele până în ziua de astăzi, a început să distrugă fibra acestui popor. Urmele au rămas, cicatricele se văd cu ochiul liber.

Și iată că după 70 de ani de la instaurarea abuzivă a Republicii nu a existat nicio dezbatere în societatea românească despre forma de guvernământ actuală, Republica intalată abuziv fiind cauționată de toți liderii politici postdecembriști.

Și totuși, după 70 de ani, în România, membră a Uniunii Europene, parte a Europei libere și democratice, se scandează Jos Comunismul!

Regele Mihai a abdicat forțat pe 30 decembrie 1947 și a părăsit România pe 3 ianuarie 1948. Și tot într-o zi de iarnă, Regele Mihai a plecat la Domnul, lăsându-ne să ne luptăm singuri pentru viitorul nostru – înapoi în timp sau pentru o țară liberă, prosperă și respectată.

Foto – Facebook Florin Dobrescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel