Iarba, combustibil pentru automobile. Descoperire majoră în biotehnologie

Iarba ar putea deveni sursa de energie a viitorului
Iarba ar putea deveni sursa de energie a viitorului

Specialiștii Serviciului de Cercetări Agricole al Statelor Unite (ARS) au obținut un nou tip de iarbă, pornind de la un soi cunoscut și sub denumirea de "iarbă de schimb" (Panicum virgatum). Aceasta a fost modificată genetic astfel încât nu produce niciodată flori sau semințe și nu are nicio fază inactivă.


Cultura ar putea fi foarte utilă pentru producerea de biocombustibili, deoarece această stare permanent tânără face ca zaharurile ce produc amidonul plantei să se transforme în etanol celulozic.
Potrivit Agro-Bio, pentru a conferi această caracteristică, cercetătorii au introdus o genă de porumb specifică, legată de maturarea plantei în pășune. Amidonul din plantele transgenice rămâne în interiorul tulpinii, crescând concentrația cu până la 250%, ce se concretizează în mărirea cantității de zaharuri disponibile pentru producerea etanolului.
Oamenii de știință au observat că frunzele din plantele transgenice nu sunt la fel de rigide ca cele din cultura convențională, iar lignina este diferită. Această constatare ar putea conduce la noi descoperiri privind metodele de descompunere a ligninei și de eliberare a zaharurilor pentru fermentație.
Cercetătorii introduc acum segmente de ADN, numite promotori genetici, care activează expresia genei împrumutate de la porumb numai în părțile plantei de deasupra solului. Acest lucru ar putea ajuta la creșterea dezvoltării masei rădăcinii, care altfel ar putea fi inhibată de către gena.

Articolul original este disponibil pe http://fundacion-antama.org/pasto-transgenico-para-producir-biocombustibles/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel