Ianis Hagi, desființat de Ștucan: Dragă Gică, nu va fi niciodată Balon de Aur. Și tu știi asta

Jurnalistul Costin Ștucan i-a adresat câteva cuvinte lui Gică Hagi după ce România a fost spulberată de Spania cu 5-0.

Costin Ștucan spune că Ianis Hagi a fost ”forțat artificial”. Fiul marelui Gică Hagi nu doar că nu joacă în Belgia la echipa sa de club, dar ieri în dezastrul din Spania unde România a fost spulberată cu 5-0, Ianis Hagi a greșit decisiv la două goluri. Jurnalistul sportiv spune lucrurilor pe nume și explică situația: 

„Dragă Gică,

Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Nu Mazzu sau Pantaleo Corvino i-au oprit lui Ianis creșterea naturală, ci tu l-ai forțat, artificial. I-ai băgat în cap că "el trebuie să fie decisiv", dar nu i-ai spus că în fotbalul modern, nu în ăla în care l-ai readus pentru a da goluri cu Botoșani și CSMS Poli Iași, decarul se apără primul, cu vână, cu nerv, cu agresivitate. Ianis, săracul, a fost decisiv în seara asta la două goluri ale spaniolilor la care dormea prin careu, uitând să se apere și să-l protejeze pe fundașul dreapta.

A fost atât de moale încât Contra nu mai știa pe ce post să-l mute de rușinea ta, ca să nu-l scoată din teren. Fotbalul s-a schimbat, Gică! Decarii care se uită la meci cu mâinile în șold când mingea nu e la ei au dispărut ca dinozaurii.

Scuză-mă, dar o să te rog să nu ne mai cerți degeaba. Nu noi punem presiune pe Ianis, tu ai pus o presiune fantastică pe el încă de la început. Săracul copil abia mai poate să o ducă.

Dacă nu joacă în Belgia este pentru că nu are tot ce îi trebuie pentru fotbalul anului 2019. Lovește bine cu ambele picioare, e tehnic, dar e apatic când mingea trebuie recuperată. Niciun antrenor modern nu-și mai permite să joace în 10 când fiecare metru pătrat pierdut într-o clipă de relaxare poate însemna spațiul din care încasezi un gol.

Și mai e ceva, Gică. Căutatul ăsta în coarne este păcatul mortal al fotbalului românesc. Cocoloșim copiii, îi umflăm că sunt mari talente, însă atunci când pleacă afară și lustruiesc câteva meciuri banca ei nu vor pricepe că nu sunt niște victime, că antrenorul străin care nu îi cocoloșește nu le e dușman, că trebuie să muncească mai mult și să aibă răbdare. Citește ce a declarat acum câțiva ani fostul tău fotbalist, Chițu, despre șocul resimțit la plecarea de la Academie în occident.

Din păcate pentru eforturile tale, Gică, Ianis Hagi nu va fi niciodată Balon de Aur.

Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști.

Cu simpatie și respect,

Un român care te-a apreciat enorm ca fotbalist”, a transmis Costin Ștucan, pe contul personal de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel